NARANCS-LILA EGY MERÉSZ PÁROS

Mivel az eddigi bejegyzések, főként a virágokról szóltak, most jöjjön egy olyan bejegyzés, ami a lakberendezés, dekoráció témakörét öleli körül. Bár nekem erről is egy növény jut az eszembe, így az elején nem lövöm le a poént.
A bejegyzést, nem én írtam egy kedves ismerősömet kértem meg rá, aki nem mellesleg profi enteriőrtervező és már több újságban is megcsodálhattuk az általa tervezett otthonokat.
Íme az általa írt szöveg és a gyönyörű képek:
Tavaly épp ilyen-tájban kért fel egy fiatal pár lakásuk átalakítására. Mind a tervezésben, mind a kivitelezésben aktív résztvevők voltunk – férjemmel. Miután a lakás elkészült, az utolsó találkozás alkalmával a fiatalok (Kriszta és Tamás) átadták a meghívót – az ESKÜVŐJÜKRE! A nászajándékon nem sokat gondolkoztam, mivel tudtam, hogy még mi minden hiányzik a lakásból ahhoz, hogy valóban OTTHON legyen: pár saját készítésű tárgy – a készen kapható bútorok mellett. Igen, azok nagyon kellettek!
Varrtunk ágytakarót a lila tapétás hálóba, stílusosan lilát. Terveztem ide kis asztalt és díszpárnákat, amiket meg is varrtam. A fésülködőasztalra díszdobozt alkottam, a maradék lila tapétából…                                 
 
A nappali igazi meleg, narancs színű lett, a lilának éppen komplementere – így a nappali étkező narancs kiegészítőket kapott: fehér porcelán müzlis tálakból festett kaspókat kreáltam, beültettem fűszernövényekkel. Festettem üveget is,stílusosan narancs színűt. A nappaliban is megjelent a tapéta, természetesen itt narancsban, szokatlan bogyós-növény motívummal – nos, itt az étkező melletti falon is előbukkant, képkeretben. Szintén ezt a tapétát használtam magazintartó bevonására is. 
  
A lakásról a fotókat, London Kati készítette – ezúton köszönöm neki 🙂   
Írta és összeállította: P.Fogarasi Dianna/enteriőrtervező/SZÉ-ÉP BT
És, hogy én miért írtam az elején, hogy nekem erről is egy növény jut az eszembe, íme a bizonyíték:

Ezért:)
Remélem Dia írása és a bemutatott otthon is elnyerte a tetszéseteket, nekem, bár bevallom őszintén először idegenkedtem tőle, nagyon tetszik!
Köszönjük Dia!
Nekem még utolsó gondolatként egy idézet jut az eszembe: ” Az otthon az ölelések háza ” Én biztos vagyok benne, hogy ebbe az otthonba jó érzés esténként hazatérni, és összebújva álomra hajtani a fejünket.
Eni

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

%d blogger ezt szereti: