SZERELEMKERT

Azt hiszem mindannyian vágyunk romantikus meghitt pillanatokra, legalábbis mi nők biztosan. Erre az egyik legalkalmasabb helyszín a saját kertünk. Talán ez a kertépítés fázisában kevés embernek jut eszébe, hiszen annyi mindenre kell figyelni, de ha esetleg valakinek mégis felkeltettem az érdeklődését, álljon itt néhány ötlet, hogyan is csináljuk?! Milyen is legyen egy szerelemkert?
Mindenképpen, meghitt és csendes, ahonnan ki tudjuk zárni a külvilágot és igazán egymásra tudunk figyelni egy fárasztó nehéz nap után.
A főszerepet itt is mint minden kertben, a növények adják. Fontos, azonban hogy megfelelően válogassuk őket össze. A rózsa mindenképpen kötelező, hiszen hosszú idők óta ez a szerelem egyik jelképe, és nem csak szépségével, hanem illatával is elvarázsol bennünket. Ha pedig rózsa, akkor mindenképpen futórózsa, ami egy gyönyörű lugasra futtatva igazán romantikus pihenőhely és nem mellesleg kertünk egyik éke lehet.

Én úgy gondolom a rózsaszínű virágok adják egy romantikus kert alaphangulatát, de, hogy mindez mégse legyen unalmas, halványkék, lila és fehér virágokkal variálhatjuk őket. Ilyen például, a levendula, aminek szintén köze van a szerelemhez, gondoljunk csak az illatára, ami megnyugtat, ellazít és még egy finom teát is készíthetünk belőle. És ha már a teánál tartunk, a vörös rózsa szirmai is alkalmasak tea készítésére. Szóba jöhet még a hortenzia, a lángvirág, ami ma már rengeteg színben beszerezhető, a tubarózsa, ami szintén az illatával varázsol el bennünket, illetve rengeteg bokor. Utóbbiaknak a takarásban is fontos szerepe van, hiszen ez az a hely a kertben, ahová tényleg pihenni, kikapcsolódni megyünk és nem túl szerencsés ha esetleg belátnak az utcáról vagy átlát a szomszéd. Számos illatos bokor van, amik tavasztól őszig folyamatosan gondoskodnak a takarásról és a kellemes illatról. Ilyen a jázmin, az orgona, a különböző loncfélék stb.

A lényeg persze mint minden kertben itt is a részletekben rejlik, fontos, hogy ne felejtkezzünk el a dekorációról sem, ami lehet egy kőszobor, madáritató vagy egy romantikus kerti csobogó. És persze naplemente után az igazán romantikus hangulatot a különböző mécsesek, adják meg, amiket minél több helyen helyezünk el a kertben annál szebb látványban lehet részünk.

És ha már a romantikánál tartunk akkor egy gyors kerti dekoráció, amit bárki elkészíthet ha éppen egy romantikus hangulatú estét szeretne eltölteni párjával:) Csupán néhány rózsaszirom szükséges hozzá íme:

Remélem mindenkinek sikerült kedvet csinálnom, és ha nem is egy egész kertet,  csupán annak egy pici részét, a romantika és a szerelem jegyében alakítja ki.
Végezetül pedig jöjjön egy számomra kedves dal, a szerelemről természetesen levendulákkal:)

 Eni

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

%d blogger ezt szereti: