Látogatás egy orchidea farmon.

Tavaly Júniusban egy régi álmom teljesült, mikor ellátogathattam egy orchidea farmra. Az élmény leírhatatlan és azóta is a hatalmában tart, amit most megpróbálok megosztani veletek. Ebben a bejegyzésben főleg a képeké lesz a főszerep, némi kommentel fűszerezve, mert a szavak nem adnák vissza mindazt  amit ott láttam.

A farm bejárata, ami egyben egy trópusi paradicsom is, ahol természetes élőhelyükhöz hasonló körülmények között mutatják be a különböző orchidea fajtákat.
Az első orchidea ami a szemem elé tárult ez a hatalmas csüngő csoda volt, aminek a nevét sajnos nem tudom, mert számomra érdekes módon a növények nem voltak ” feliratozva “.
Azt hiszem ezt az orchideát senkinek nem kell bemutatni, az érdekessége csupán annyi, hogy nem az általunk alkalmazott átlátszó műanyag cserépben növekszik, hanem egy levelekkel, kókuszhánccsal kibélelt kosárban, ami jobban hasonlít természetes élőhelyéhez.
Egy újabb csodás különlegesség.
Gyönyörű Vandák társaságában, amik közül bizony nem tudtam választani:)
Csüngő szépségek.
Ez is egy érdekes megoldás, farönkön nevelkedve. Hihetetlen! Ilyenkor mindig elbizonytalanodom egy kicsit, hogy mi vajon nem gondozzuk túl egy icipicit csupán szeretetből őket?
Ez pedig már az orchidea  “nevelde “, ahová szintén bepillantást nyertünk.
Talán ezen a képen látszik legjobban, hogyan nevelgetik az orchideákat, hogy a száruk tökéletesen egyenes legyen.
Még egy kis érdekesség, egy igazi kertész addig használja a fapapucsát még ki nem lyukad! Én nem tudom, hogy csinálja, mert én az enyémben lépni sem tudok, ezért egyszerűen virágtartónak használom:)
Ez pedig már a kijárat, ahol a bent megtekintett orchideákat gyönyörű kompozíciókban meg is vásárolhatjuk. Ami a számomra legmeglepőbb volt, hogy a mi pénztárcánkhoz mérve is reális áruk volt, de igaz ez az összes Hollandiában kapható virágra és kertészeti kiegészítőkre.

Remélem ma is tudtam Nektek valami szépet és érdekeset mutatni. Részletes leírást, hogy én hogyan nevelem lakásban az orchideákat, arról bővebben ITT tudtok olvasni.

Ha tetszett a bejegyzés és naponta szeretnél velem “találkozni” a blog facebook oldalához ITT csatlakozhatsz.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a friss posztokról, ötletekről ne felejtsd el bekapcsolni a követés funkciót, azon belül pedig beállítani a megjelenítés elsőként!!! ( így tuti nem maradsz le a friss posztokról, akciókról, eseményekről ) illetve feliratkozni a blogra, hogy garantáltan eljussanak hozzád a legfrissebb bejegyzések.

Ha tetszett a bejegyzés megköszönöm, ha másokkal is megosztod.  ?

Képek: EnArt Design by Tóth Enikő, melyek a blogger saját tulajdonát képezik, így megosztásuk csak linkkel együtt lehetséges!

Szeretettel,

Eni

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

%d blogger ezt szereti: