Egy Polgári Otthon életre kel. Fürdő projekt 1 rész.

Amikor rájöttem arra, hogy ebből az otthonból bizony egy polgári otthont szeretnék kihozni, már nem volt kérdés a fürdőszoba sorsa sem. A réginek bizony mennie kell, (1986-os design) és valami eredeti, elegáns megoldás kell helyette, szinte nulla költségvetésből, kizárólag lábas káddal. Na most a kettő ugye eleve kizárja egymást, mert egy ilyen kád 130 000 Ft-nál kezdődik, és hát a határ a csillagos ég. Így került ismételten képbe a jól bevált Vatera. Lassan valami jogdíjat kiharcolok magamnak 🙂
A kád már egy ideje itt pihent, viszont mivel jövőhéten jön a burkoló, nekem is össze kellett kapnom magam. Azt már egy ideje tudtam, hogy a belsejét mindenképpen szakemberre bízom, de a külseje egészen egy héttel ezelőttig kérdéses volt. Na az árajánlatok ezt a kérdést is eldöntötték, kezdődhetett a móka, természetesen a zsebemben egy puskával, amit egy kedves ismerősömnek köszönhetek. 

Így érkezett 🙁 Azt hiszem no comment, a látvány elkeserítő volt.
Még egy elkeserítő kép, amit persze a kedves eladó elfelejtett fotózni, na és persze azt sem említette, hogy az egyik lába bizony törött volt.

 Ez a probléma, hála apukámnak megoldódott, szerzett egy hasonlót, amit még méretre is esztergált! Köszi apa 🙂

Az a bizonyos pótolt láb. Megmondom őszintén ezek esetén egy kis segítséget vettem igénybe, így jelenleg egy szakembernél vannak, aki szakszerűen lecsiszolja őket. Sajnos gép hiányában ezt magam nem tudom megcsinálni.

A lábak első terveim szerint aranyra lettek volna fújva, de mivel sikerült igen ütős csempét találnom, erről a tervemről lemondtam. Éppen elég lesz az arany keretes tükör, és az aranykeretes Tillandsia gyűjteményem.

A tükör még kerestetik mellé, ennek elkészítéséről pedig a betűzött linken pontos információkat találtok.

 Tillandsiák képkeretben, erről itt olvashattok: http://kreativkertkreativotthon.blogspot.hu/2014/05/napi-diy-avagy-hogyan-kerul-mufu.html

És akkor a hozzávalók, ezúttal is az Obi -ból. Csiszolópapír, alapozó, és zománcfesték.

Na és a drótkefe, ami tulajdonképpen az első lépés volt. Ezzel jó alaposan letakarítottam a kádat, különösen a rozsdás helyeken.

Ezt követte egy jó alapos vizes csiszolás, természetesen kimondottan erre a célra való csiszolópapírral. Miután ezzel megvoltam, jól meg kellett szárítgatni a kádat, amir egy jó nedvszívó képességű régi póló kiválóan alkalmas.

Az alapozó spray felhordása után, már közel sem volt olyan elkeserítő a helyzet. Én ezt a lépést bútorfestés során sokszor hanyagolom, hála egy új festéknek, ( ASCP ) de ebben az esetben erre mindenképpen szükség van!

És a végeredmény, egy egész napos kő kemény meló után.

Persze a történetnek itt még koránt sincs vége, mert bár a kép alapján a végeredmény tökéletesnek látszik, sajnos még sem az 🙁 Ez részben az én hibám is, mert egy lépést kihagytam, ez pedig nem más mint a kád glettelése. Ez ha tökéletes a kád felülete simán kihagyható, és én úgy ítéltem meg, hogy az én kádam esetében ez a helyzet, de ezt jól benéztem 🙁 Amint az utolsó réteg festék felkerült, az összes apró hiba kiütközött, sajnos éppen azon az oldalon, ami látszódni fog. És mivel egy Bak mindig a tökéletességre törekszik, folyt. köv:

És a lényeg, a piszkos anyagiak, eddig pontosan 38 000 Ft-nál járunk! Ugye ez még elég messze van a 130 000-Ft-tól? Eddigi terveim szerint a vége 60 000 Ft. lesz. Mit gondoltok megérte?
Ha tetszett a bejegyzés, esetleg szeretnél még képeket nézegetni, ötletelni, csatlakozz a Kreatív kert – Kreatív otthon oldalához a facebookon! Ezt itt teheted:https://www.facebook.com/kreativkert?ref=hl
Eni

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

%d blogger ezt szereti: