Szőnyegfestés házilag, avagy egy újabb DIY ötlet.

Megmondom őszintén eszem ágában sem volt szőnyeget festeni, hiszen nem is olyan régen vettem egy tökéleteset. Igen ám, de arra is hamar rájöttem, hogy valamin gyakorolnom kell, mielőtt neki esek a nagy célnak a falfestésnek. Na mármost a szőnyegfestéshez adott volt minden.
Megérkezett a sablon a http://decorlabor.hu/ -tól, amit több blogger társammal együtt kipróbálásra kaptam. Adott volt egy frissen vásárolt fürdőszoba szőnyeg, amit eredetileg az új fürdőbe szántam, és természetesen volt itthon ASCP-is, amiről szerintem már annyit írtam, hogy mindnyájan ismeritek 🙂
Ha rendelni is szeretnétek, elárulom az én beszerzési forrásomat: http://www.anniesloan.hu/
Tehát minden adott volt, hogy kipróbáljam az oly régen várt sablont. Persze egy sima kartonon is kísérletezhettem volna, de az egy Bak számára nem kihívás 🙂

Így néz ki az általam kiválasztott sablon, nekem ez tetszett a legjobban, de a webáruházban rengeteg minta közül választhattok.
Első lépésként ha pontosan kimértük, és elhelyeztük a mintát, nagyon fontos a pontos rögzítés! Erre a festők által használt maszkolószalag tökéletesen megteszi.
Közben azért nem árt színmintát végezni, mert hamarosan kiderül majd, hogy nekem két elképzelésem is volt, de a teszt után egy harmadik győzött 🙂
Az első körben kiválasztott két szín, amik végül nem passzoltak a szőnyeg színéhez, így az Original lett a befutó.
A szőnyeg esetében, én egy viszonylag kicsi, kör alakú ecsetet választottam, amivel jól be tudtam ” tunkolni ” a szálak közé a festéket. Mindezt háromszor ismételtem el, a végleges eredményig.
Azt itt fontos megjegyeznem, hogy amenyibben szőnyeget szeretnénk festeni, mindenképpen figyeljetek a szálhosszúságra, szerintem ez a méret a határeset! Ez a típusú ecset, és a többszöri festés is, csak szőnyegfestés esetén állja meg a helyét, de erről egy másik bejegyzésben hamarosan szó esik majd! Falfestés esetén pl. teljesen más technikával dolgoztam. Itt viszont nagyon fontos, hogy jól bedolgozzuk a festéket a szálak közé, ezt én így tudtam a leginkább elérni!

Így néz ki három réteg után, miközben szárad.
Aki nem dekorációnak szánja, hanem mindennapos használatra, ennél a pontnál kerül sor a fixálásra, amihez én a jól bevált vasalós módszert szoktam alkalmazni. Ráterítek az adott textilre egy jó vastag zsírpapírt, és alaposan átvasalom. Azt persze hozzá kell tegyem, hogy erre a célra én kizárólag az ASCP festéket szoktam használni, más festékről nem tudok nyilatkozni. Persze van aki a festékhez kapható waxra esküszik, de mivel én ezt nem próbáltam, nincsenek tapasztalataim.

És végül a már alaposan megszáradt végeredmény, amit egyenlőre egy maci birtokol 🙂
A sablon tesztelésének természetesen ezzel a poszttal nincs vége, már készül a fal, ami elé majd a szőnyeg kerül. Remélem többen kedvet kaptatok, és kipróbáljátok, hiszen ezzel a módszerrel, viszonylag kis költségvetésből nagyon gyorsan új hangulatot varázsolhattok otthonotokba.
Amennyiben tetszett a bejegyzés, megköszönöm ha megosztod másokkal is.
A blog Facebook oldalához az alábbi linkre kattintva csatlakozhatsz: https://www.facebook.com/kreativkert , ahol naponta frissülő tartalommal találkozhatsz. Ha mindennap látni szeretnéd, ne felejtsd el bekapcsolni a követés funkciót! 🙂

Eni

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

%d blogger ezt szereti: