Szék újragondolva, avagy egy kis festék csodára képes.

Szék, szék, szék, és még több szék! Nem kérdés, hogy mostanában “divat ” széket, bútort felújítani, ( amivel nincs is semmi baj, nekem is van több ) viszont pontosan ezért a különböző aukciós portálokon is szépen emelkedik az áruk, így egyre nehezebb jó állapotú bútort elfogadható áron beszerezni. Na jó de akkor mi a megoldás? Számomra egy pici kompromisszum. Így történt ez ennek a széknek az esetében is, ahol bizony életemben először a szépen felújított kádamban, erről itt olvashattok: http://kreativkertkreativotthon.blogspot.hu/2014/06/egy-polgari-otthon-eletre-kel-furdo.html kezdte egy bútordarab a pályafutását.

Kivételesen úgy éreztem, egy kis fertőtlenítőre is szükségem van, na nem azért mert betegesen félek a baciktól, de ez a szék mintha egyenesen a tyúkólból érkezett volna hozzám 🙂
Miután a fertőtlenítsen túlestünk, széket is megszárogattam, az is egyértelművé vált, hogy az alapozz és fess elv ez esetben nem fog működni. Itt bizony a csiszolópapírt is be kellett vetni.
Ezután végre következett a megérdemelt alapozás, a Pentart termékek saját gyártású alapozójával.
Majd két rétegben került rá az általam kikevert színből, ami a zuzmó és oliva zöld 1:1 arányú keveréke egy kis feketével, természetesen ez is Pentart termék, ami kimondottan bútorfestésre lett kifejlesztve, a krétafesték összes jó tulajdonságával, DE tévedés ne essék ez nem krétafesték!
Miután megszárad, persze rögtön és azonnal stencilezni akartam, így sajnos normális fotó már nem is készült 🙁  A stencilt erre a célra kifejlesztett ragasztóval rögzítettem, így mindkét kezem szabad maradt ( szóval ez egy szuper találmány, szintén Pentart termék 🙂 és apró stencil ecsettel előbb a fekete, majd az oliva szint vittem fel. Itt nem lehet tétovázni, mert a festék pont elég gyorsan szárad ahhoz, hogy ha kávézni támad kedvünk, már a két színt nem tudjuk összemosni. Szóval csak tempósan, határozottan 🙂
Itt talán látszik, hogy nem kevertem össze a két szint, hanem előbb a feketét, majd rögtön azután az oliva zöldet vittem fel a felületre. így egy egészen érdekes, kicsit kopottas, kicsit színváltós minta lett a végeredmény. Utolsó fázisként, már csak a lakk vagy a wax felhordása marad hátra, ki melyiket kedveli jobban. Én személy szerint wax párti vagyok, lakkot csak nagy igénybevételnek kitett bútorokra használok. Pl. amik párás, nedves helyre kerülnek!
És íme az újjávarázsolt szék, ami máris keresi szerető új tulajdonosát! 🙂

Ha tetszett a bejegyzés és naponta szeretnél velem “találkozni” a blog facebook oldalához ITT csatlakozhatsz.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a friss posztokról, ötletekről ne felejtsd el bekapcsolni a követés funkciót, azon belül pedig beállítani a megjelenítés elsőként!!! ( így tuti nem maradsz le a friss posztokról, akciókról, eseményekről ) illetve feliratkozni a blogra, hogy garantáltan eljussanak hozzád a legfrissebb bejegyzések.

Ha tetszett a bejegyzés megköszönöm, ha másokkal is megosztod.  ?

Képek forrása: EnArt Design by Tóth Enikő

Szeretettel,

Eni

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

%d blogger ezt szereti: