Pomádé Király ( egy zsúrkocsi ) új ruhája.

Ellenben a mesejátékkan történtekkel, ez a komód valóban új köntösbe öltözött. Mindehhez a megújuláshoz a “köntöst” a  Gold-Lakk Kft.- Festékbolt biztosította a Tikkurila termékpalettájáról.

Ennek tükrében nagyon nagy izgalommal kezdtem neki a munkának, hiszen egy merőben más fajta festékkel kellett dolgoznom mint eddig, így a szabályok is mások voltak. A kezdeti barátkozás után, bátran mondhatom nagyon jól boldogultunk egymással, és a félelmeim is hamar eloszlottak.

A kiinduló pont, ami egy közepes állapotú zsúrkocsi volt, amit ennek tükrében egy picit csiszolni és javítani kellett. Természetesen bármilyen festéket használunk, ez benne van a pakliban, minden szóban forgó legenda ellenére a csiszolás, csak teljesen sérülésmentes bútorokon hagyható el!
Megmondom őszintén az egyik legnagyobb problémát a színek kiválasztása okozta. Legyen trendi, de mégis semleges, és a vintage stílus kritériumainak is megfeleljen. A képen jól látszik, hogy már az alapozó is színezve van, ami nagyban megkönnyíti a munkát, mert már az alapozáskor látjuk, nagyjából mire számíthatunk, és a fedőképessége is sokkal jobb mint egy hófehér alapozónak. És a színek??? Na annak tényleg csak a fantáziánk szab határt, mert ez esetben színskáláról választunk, így egészen biztosan a nekünk tetsző árnyalatot kapjuk!
Mivel párhuzamosan egy széken is dolgoztam, amivel igen sok gond szokott akadni, az átvérzések ( taninok ) miatt így ezt a fázist ezen mutatom. a kérdéses szék egy réteg alapozó után. És, hogy kell e alapozni? IGEN! Hiszen nem csak a fedőfestéken spórolunk a tapadó réteget is ezzel hozzuk rétre, így biztosítva, hogy a bútor igazán tartós legyen. egyéb esetben nagyon sérülékeny, és alapos waxolás, lakkozás után is simán felpattogzik ha véletlenül ráejtünk valamit. Tudom, tudom, elvileg van olyan festék ami alá nem kell, próbáltam, nekem nem működött, bár lehet, hogy ez az én hibám.

És néhány kép a teljesség igénye nélkül, egy réteg alapozó, és két réteg fedőfesték után, mindenféle lakkozás és felületkezelés nélkül, mert ha csak nem vizes helyiségbe használjuk ez esetben erre nincs szükség! Azt hiszem amit szerettem volna maximálisan elértem, és ez az a bútorfesték, amire nyugodt szívvel azt merem mondani, hogy akár egy konyhabútor esetén is merem ajánlani!

Belülről.
Megmondom őszintén, a koptatástól ami a vintage hatás elérése érdekében nagyon féltem, mivel nem egy porózus festékről van szó, de mint a mellékelt ábra is mutatja, ez a félelmem teljesen alaptalan volt.
És a végeredmény, már az ideiglenes helyére állítva, mert a zsúrkocsi ELADÓ!
A végére annyira belejöttem a festésbe, hogy a szomszédnénitől örökölt fonott tálcán is teszteltem a festéket 🙂
És ami a folytatást illeti? Itt még koránt sincs vége a történetnek, mert az 1 literes festék háromnegyede megmaradt ( így az ár érték arány is tökéletes ) így hamarosan egy bőrönd is új “ruhát” kap, a tartósság érdekében szintén ezzel a festékkel. Ezen kívül reményeim szerint még őszig elkészül egy szekreter is, amin azt fogom bemutatni egy gyönyörű stencil segítségével, hogy ez a festék elegáns bútoron is igen jól mutat. a festék és a stencil már adott, már csak egy kis szabadidőt kell csenjek valahonnan 🙂
Remélem mindenkinek sikerült kedvet csinálnom ehhez az új termékcsaládhoz, és legalább egy bútor erejéig kipróbáljátok:)
A blog facebook oldalához itt csatlakozhatsz, ha nem szeretnél lemaradni a friss posztokról, ötletekről ne felejtsd el bekapcsolni a követés funkciót.
Amennyiben nem csak a kertek, és a lakberendezés érdekel, hanem Te magad is szeretsz alkotni, dekorálni, netán érdekes workshopokon részt venni, akkor keresd fel és kövesd az EnArt Design Studio facebook oldalát, melyet itt találsz.
Képek: EnArt Design, amik az oldal kizárólagos tulajdonát képezik, így megosztásuk csak linkkel együtt lehetséges!
Ha tetszett a bejegyzés megköszönöm, ha másokkal is megosztod.
Eni

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

%d blogger ezt szereti: