Minden amit a Chalk Paint Spray-ról tudni érdemes.

Lassan másfél hónapja, hogy az első Chalk Paint Spray-t ( ezek után krétafesték spray ) a kezembe vettem, és azon nyomban el is kezdtem tesztelni. Veszélyes egy “cucc” az már biztos, mert ha az ember egyszer elkezdi, garantáltan nem tudja abbahagyni 🙂
Az elmúlt időszakban számtalan bútor, dísztárgy került ki a kezem alól, sőt túl vagyunk az első nyílt napon, és az első workshopon is!
Ezek után azt kell mondjam, hogy a festék remekül vizsgázott, és ez nem csak az én véleményem.
Minden igényt kielégít amit egy krétafestéknek tudnia kell, azaz megfelelően porózus, ezáltal könnyen csiszolható, antikolható, ami ugyebár a most divatos vintage illetve shabbi chic ( erre majd egy külön posztot szánok ) stílus elengedhetetlen feltétele. Sőt a színei is úgy lettek kialakítva, hogy ennek a két stílusirányzatnak megfeleljenek. És ami a legnagyobb előnye, hogy ecset nélkül, könnyen, gyorsan felújíthatunk vele szinte bármit ( persze az alapvető szabályokat betartva ) ami a kezünk ügyébe kerül.
A szabályokra viszont fontos kitérnünk, hiszen ha ezeket nem tartjuk be, könnyen kudarc lehet az “akciónk” vége.
Mielőtt a részletekre kitérek, fontos kiemelni, hogy bármilyen óvatosan dolgozunk, bizony a festék szóródik, így olyan helyen használjuk, ahol ez nem probléma! A festéket minden esetben alaposan rázzuk fel, és egy picit fújjunk ki belőle, hogy kiderüljön, hogy tökéletesen összekeveredett e?
amennyiben ezzel megvagyunk, kezdődhet a munka 🙂
Natúr fa esetén nincs szükség semmiféle előkészítésre, viszont mikor az első réteg felkerült a fára, száradás után szükségünk lesz egy kis csiszolópapírra, amivel a fát itt ott vissza kell csiszolni. Ennek semmi más oka nincs, mint, hogy a festékben levő víz felszívja  az apró szálkácskákat, és a felület ” érdessé ” válik. Ez mindösszesen egy pár perces művelet, amihez elég egy nagyon finom szemcsés csiszolópapír, ( nehogy mélyen megsértsük a fát ) és már jöhet is a következő réteg, ami általában egyben az utolsó is.
Ezután már csak a felületkezelés marad hátra, amihez a cég háromféle alternatívát is kínál, matt, selyemfényű és fényes vízbázisú! lakk formájában. Természetesen ezt is spray formájában.
Régi bútor esetén ahhoz, hogy a festék tökéletesen tapadjon elengedhetetlen a csiszolás, hogy egy úgynevezett tapadóhidat hozzunk létre, ami tartósabbá teszi a festéket. Amennyiben apró hibák is vannak a bútoron arra az esetre használjunk Gesso ( alapozó ) spray-t. A továbbiakban pedig ugyanúgy dolgozhatunk tovább, mint egy natúr felület esetén.
A cég egy esetben ajánl külön alapozást, amennyiben műanyag felületre használjuk a kréta festéket, de erre külön műanyag alapozó kapható. Nagy bánatomra ez sajnos nem vízbázisú 🙁
Viszont vízbázisú zománcfesték spray megtalálható a cég kínálatában, amit én előszeretettel ajánlok vizes helyiségekbe, mint fürdő, konyha, hiszen az itt lévő bútorok sokkal nagyobb igénybevételnek vannak kitéve mint bárhol máshol.
És akkor nézzük mindezt vizuálisan.

Gyönyörű színek, amiből mindenki garantáltan talál kedvére valót!
Régi bútoron, enyhén antikolva.
Natúr fán.
Régi kerámiakaspó új ruhában.
Műanyag angyalka immáron kőszínben.
Egy kis stencillel megbolondítva.
Régi Bonanza szék erősen antikolva.

A terméket Magyarországon a Novasol Spray Magyarország forgalmazza. A cég facebook oldalához pedig ITT lehet csatlakozni.

Ha tetszett a bejegyzés és naponta szeretnél velem “találkozni” a blog facebook oldalához ITT csatlakozhatsz.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a friss posztokról, ötletekről ne felejtsd el bekapcsolni a követés funkciót, azon belül pedig beállítani a megjelenítés elsőként!!! ( így tuti nem maradsz le a friss posztokról, akciókról, eseményekről ) illetve feliratkozni a blogra, hogy garantáltan eljussanak hozzád a legfrissebb bejegyzések.

Ha tetszett a bejegyzés megköszönöm, ha másokkal is megosztod.  ?

Képek forrása: EnArt Design by Tóth Enikő

Eni

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

%d blogger ezt szereti: