Csak kell egy ötlet, úszógyertya házilag.

Ugye nálatok is ismerős a helyzet, hogy egy egy baráti összejövetel,netán gyertyafényes vacsora után csak gyűlnek gyűlnek a csonkig égett gyertyák, amivel már nem igazán lehet mit kezdeni. Mivel nálunk kandalló is van, így ezekből igazán nem szenvedek hiányt, viszont kidobni sajnálom őket. Innen pedig már egyenes út vezet az újrahasznosításhoz.
A gyertyákat, esetemben méhviasz gyertya mert azokat jobban kedvelem a finom illatuk miatt, vágjuk apró darabokra, szabadítsuk meg a régi kanócoktól, majd helyezzük egy más használaton kívüli fazékba. Lassú tűzőn ( egyéb esetben nagyon fröcsög és könnyen égési sérülést okozhat ) olvasszuk fel őket. Innentől már a fantáziánkra van bízva, hogy mi készül belőle? Én most az ünnepekre való tekintettel rengeteg úszómécsest készítettem, mert a karácsonyi asztalon igen hangulatosak, a téli hűvös estékről már nem is beszélve. Ehhez a szappanöntéshez használatos szilikonformáimat használtam, melyeket ez esetben csak félig töltöttem, ( ne legyen túl nehéz ) és mikor elkezdett dermedni, belehelyeztem az előre odakészített kanócokat. Szerencsére ezek már készen is kaphatóak, egyéb esetben marad a régi tanult módszer, hogy a kanóc aljára egy kisebb anyát kötünk. Innentől kezdve már csak arra kell várni, hogy szépen megdermedjenek. Díszcsomagolásban akár karácsonyi ajándék is lehet, de akár azonnal ki is próbálhatjuk. Az illat és a hangulat garantált 🙂
Egy kis kedvcsináló 🙂

Az üveg amibe a mécses került, bármelyik hobbiboltban beszerezhető, de akár egy régi befőttes üveget is használhatunk erre a célra. Az üveg szélét mivel igen csak vágyom egy kis hóra hópasztával díszítettem. Ennyi nekem bőven elég, mert akik már ismernek jól tudják, hogy a kevesebb néha több elvét vallom 🙂

A blog facebook oldalához itt csatlakozhatsz, ha nem szeretnél lemaradni a friss posztokról, ötletekről, ne felejtsd el bekapcsolni a követés funkciót.
Amennyiben Te magad is szeretsz alkotni, dekorálni, netán érdekes workshopokon részt venni, akkor bátran írj nekem emailt: enartds@gmail.com hogy a részleteket egyeztetni tudjuk.
Képek:  EnArt Design
Ha tetszett a bejegyzés megköszönöm, ha másokkal is megosztod.
Jó munkát!
Eni

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

%d blogger ezt szereti: