Tavaszköszöntő ötletparádé.

Bár való igaz, hogy idén a szokottnál jóval hamarabb lesz Húsvét, úgy gondoltam mégse a húsvéti nyuszik kipakolásával kezdjük felfrissíteni otthonunkat, hanem előbb csempésszünk egy kis tavaszi hangulatot a lakásba. Ehhez a kis “átalakuláshoz” gyűjtöttem nektek néhány ötletet, amik közül remélem mindenki talál kedvére valót 🙂

búra

Egy elegáns üvegbúra, egy szép csésze, némi kiegészítő és egy jácint kell csupán ehhez az igazán elegáns tavaszváró dekorációhoz.

tavasz7

Az év színeiben pompázó kompozíciót igazán könnyű elkészíteni, csupán egy fémdobozra és friss rózsára lesz hozzá szükségünk, de szellőrózsából is hasonlóan gyönyörű. Víz helyett érdemes vizes oázissal dolgozni, abban könnyebb a virágokat “ráncba szedni”.

tavasz12

Tavaszi virágokból ilyen meseszép vintage kompozíciót is készíthetünk, csupán két dologra kell odafigyelni. Ha élő virággal dolgozunk vizes oázist és fémdobozt használjunk, selyemvirág esetén készíthetjük papírdobozba száraz oázis segítségével.

tav12

Ha nem akarjuk túlkomplikálni a dolgot, vegyünk néhány csatos üveget, egy csokor friss tulipánt és néhány rügyező ágat.

tavasz6

Ehhez a rusztikus dekorációhoz nem kell feltétlenül régi doboz, mi magunk is elkészíthetjük, csupán egy kis rozsdaeffektre van hozzá szükségünk, ami bármelyik kézműves boltban beszerezhető vagy megrendelhető.

tav 10

A jó öreg képkeretek minden évszakban jól jönnek, kedvünk szerint összeállítva mindig más más dekorációt állíthatunk össze belőlük.

tavasz2

A régi könyvek szintén ugyanilyen “aduászok” és antikváriumban szinte fillérekért beszerezhetőek.

tavasz 1

Akik szeretnek kottapapírral dolgozni egészen biztosan elkészítik ezt az ötletes madaras dekorációt, ami más más “körítéssel” szintén egész évben az otthonunk dísze lehet.

tav13

Még egy egyszerűen elkészíthető dekoráció, szintén a vintage szerelmeseinek 🙂

tavasz8

Lassan a kiskertekben kezdődik a gyümölcsfák metszése, a levágott ágakból érdemes párat megmenteni, mert némi kiegészítővel mesés tavaszváró dekorációt készíthetünk. Ha langyos vízbe áztatjuk néhány órára, még a virágzást is megsürgethetjük egy picit.

Ha tetszett a bejegyzés és naponta szeretnél velem “találkozni” a blog facebook oldalához itt csatlakozhatsz.
Amennyiben nem szeretnél lemaradni a friss posztokról, ötletekről ne felejtsd el bekapcsolni a követés funkciót, illetve feliratkozni a blogra, hogy garantáltan eljussanak hozzád a legfrissebb bejegyzések.
Ha tetszett a bejegyzés megköszönöm, ha másokkal is megosztod.
Jó munkát!
Eni
Képek f: Pinterest

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

%d blogger ezt szereti: