Vintage Húsvét

Idén a szokottnál jóval hamarabb köszönt be a Húsvét, így lassan itt az ideje készülődni, az otthonunkat pedig friss dekorációkkal díszíteni. Ha dekoráció, akkor nem kell feltétlenül méregdrága dolgokra gondolni, hiszen akik már régóta ismernek tudják, hogy a kevesebb néha több “elvét” alkalmazom én is. Ezért ez a poszt is bővelkedik szinte filléres ötletekben.
362ff22be0b44b2342b54786ef25b441

Bármilyen régi, használaton kívüli cserép alkalmas ehhez a dekorációhoz, amihez száraz oázisból vágjuk ki az alapot, amire tetszőlegesen ragasztgassuk fel a tojásokat, a szabad helyeket pedig egy kis mohával díszítsük.

cba7990b5d31252fd0def3fda40d752b

Bolhapiacon talán még találunk ilyen régi kosárka formákat, ha esetleg nem, mi magunk is öregbíthetjük, egy kis rozsda effekttel. Ezekbe a kis kosárkákba egy kis összedarabolt rafiát helyezünk és így kerülnek bele a transzferált tojások. És hogy mire érdemes még transzferálni, arról ITT olvashattok.

e74186f7e29aad8d21b1e7661317cea8

A tojásokat óvatosan a tetejénél fogva törjük fel, fertőtlenítős vízzel alaposan öblítsük ki, majd tegyünk bele szezonális virágokat. Azt hiszem ennél egyszerűbb ötlet nincs is, ráadásul tényleg fillérekből megvalósítható 🙂

hu 1

Egy régi tálat tegyünk tele faágakkal, néhány érdekes textúrájú tollat tűzdeljünk közé és már jöhetnek is bele a tojások.

husvét2

Ezt a faládát néhány maradék deszkából mi magunk is elkészíthetjük, akár sziklakerti virágzók, akár búza is kerülhet bele, majd végezetül szúrjuk bele a botokból elkészített kereszteket.

hu

Poliészter tojásokat borítsunk be feliratos rizspapírral, majd kössük át egy cérnával és frissen levágott fűzfa vesszőből készítsünk egy megfelelő méretű koszorút.

Ha tetszett a bejegyzés és naponta szeretnél velem “találkozni” a blog facebook oldalához itt csatlakozhatsz.
Amennyiben nem szeretnél lemaradni a friss posztokról, ötletekről ne felejtsd el bekapcsolni a követés funkciót, illetve feliratkozni a blogra, hogy garantáltan eljussanak hozzád a legfrissebb bejegyzések.
Ha tetszett a bejegyzés megköszönöm, ha másokkal is megosztod.
Jó munkát!
Eni
Képek f: Pinterest

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

%d blogger ezt szereti: