A ház “mostoha gyermeke” az előszoba.

Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de én kimondottan rosszul vagyok az előszobában szanaszét hagyott cipőktől, kabátoktól és megmondom őszintén ha elmegyek valahova vendégségben, bizony ott is zavar és nyilván nem csak én vagyok ezzel így.

Ezért amikor a mostani házat elkezdtem átalakítani, mindenképpen szerettem volna egy olyan helyiséget, ahol ezek nincsenek szem előtt és az előszoba tulajdonképpen a vendégekért van. Így náluk már a gyerekek is automatikusan a gardróbba mennek, ott veszik le és teszik el a dolgaikat. Mondhatni szerencsés vagyok, de higgyétek el, ehhez nem kell hatalmas ház és hatalmas helyiség a miénk csupán 1,10×3,5 méteres, mégis rengeteg dolgot elnyel, a kialakítását pedig néhány IKEA tartóval és fenyőpolccal szinte minimális költségvetésből alakítottam ki.

De nézzük csak mire lesz szükségem? Az alapok egyszerűek, kell egy fogas, amire a vendégek akasztják a kabátokat, egy ülőalkalmatosság, ahol kényelmesen le és felvehetik a cipőjüket, egy tükör ( ezt már csak a tértágítás miatt is érdemes becsempészni, hiszen ezek a helyiségek azért általában elég szűkösek ) és kellő megvilágítás.

Praktikus oldalról nézve, nem árt valami lerakó asztalról, vagy akár csak egy polcról, egy esernyőtartóról és latyakos téli időben olyan cipőtartó “tálcáról” gondoskodni, ami felfogja a vizet. Ez főleg akkor nagyon praktikus ha parketta, netán szőnyeg (is ) került az előtérbe. Nálunk mindkettő van 🙂

Én mielőtt nekikezdek a “munkának” mindig összegyűjtök néhány ötletet, amik kiindulási pontnak tökéletesek és ezekből születik majd meg a végeredmény. Mutassam majd?

Ezt egyébként mindenkinek ajánlom, mielőtt bármilyen hasonló jellegű dologba kezd, hiszen így nem kell vakon “tapogatózni” és persze nagyon jó ötleteket lehet találni, ami magunktól lehet, hogy eszünkbe sem jutna.

Íme az én kedvenceim, munkára fel! 🙂

Ha tetszett a bejegyzés és naponta szeretnél velem “találkozni” a blog facebook oldalához ITT csatlakozhatsz.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a friss posztokról, ötletekről ne felejtsd el bekapcsolni a követés funkciót, azon belül pedig beállítani a megjelenítés elsőként!!! ( így tuti nem maradsz le a friss posztokról, akciókról, eseményekről ) illetve feliratkozni a blogra, hogy garantáltan eljussanak hozzád a legfrissebb bejegyzések.

Amennyiben tetszett a bejegyzés megköszönöm, ha másokkal is megosztod.:)

Képek f: Pinterest, EnArt Design by Tóth Enikő

Eni

Ha tetszett a bejegyzés megköszönöm, ha másokkal is megosztod. ?
Szeretettel,
Eni

 

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

%d blogger ezt szereti: