Ház francia ablakkal.

Hát ( tudom-tudom így nem kezdünk mondatot ) akkor kezdjük a legelején 🙂 Rögtön két linkkel azok kedvéért akik még nem olvasták, hogy miért is kellett megválnom a “Polgári Otthontól”? Egy racionális összefoglaló, erről ITT  olvashattok, és egy kicsit érzelgősebb, amolyan pityergős verzió amit ITT találtok.

Miután az első sokkon túl voltam és tényleg szembesültem vele, hogy immáron hat év alatt harmadszor is költöznünk kell, nagyon sok minden megfordult a fejemben. Az első gondolatom az volt, hogy én ezt még egyszer biztosan nem tudom végigcsinálni, ezért a legracionálisabb döntés egy kicsi társasházi lakás lett volna, amihez alig kell hozzányúlni. Igen ám, de én nem ez vagyok, hiszen nekem lételemem a kert és a fiaim sem panel gyerekek. Még mielőtt bárkit megbántanék, szeretném leszögezni, hogy nem áll szándékomban, de aki kertes házban nő fel, annak nagyon nehéz egy ilyen jellegű élettérben élni. Tudom, hiszen próbáltuk, és én döbbentem meg legjobban mikor a válás után éppen 10 éves kisfiam az mondta, hogy anya nekem itt nincs aurám. Ne kérdezzétek meg honnan vette, mert fogalmam sincs. Egy biztos, tőlem ilyet nem hallott soha. Tehát ezt a megoldást rögtön elvetettük.

Azt is tudtam, hogy a hiteltől szabadulni kell, ezért ha hasonló életteret szeretnék magunknak biztosítani, az egyetlen lehetőség, ha nem Gödöllőn nézelődöm, mert szerintem irreálisan drága város, bár ez nekem a házeladáskor nagyon jól jött. Így esett a választásom Isaszegre, amit bár Gödöllőtől mindösszesen 8 km-re van, egyáltalán nem ismertem, pedig nagyon kis helyes város és minden itt van helyben, így a napi dolgokért nem kell kimozdulni. Sőt biciklivel is mindent könnyedén el lehet intézni, így a tavaszi első nagyobb beruházásom egy igazán csajos bringa lesz. Kis kosárral, virágokkal mint Hollandiában 🙂

Akik régóta olvassák a blogot Ők tudják, hogy egy igen szoros kapocs fűz Hollandiához, de erről a BLOGON bőven találtok posztokat.

Kicsit talán elkalandoztam, de csak, hogy tisztán lássatok, jöjjenek a piszkos anyagiak. Ugyan ilyen jellegű ház, negyed ekkora telekkel kb. 6-7 millió forinttal lett volna drágább. Erre a pénzre pedig nekem mindenképpen szükségem volt.Ebből vissza tudtam fizetni a a hitelt és így még a felújításra is maradt bőven pénzem ( na erre azért érdemes lesz majd kitérni, hogy egy régi ház esetében a kiszámolt összeg duplája a valós érték, mert mindig akadnak előre nem látható nem várt kiadások ) annak ellenére, hogy a ház mindösszesen 7 nm-rel kisebb a telek pedig tízszer akkora ( 2000 nm ) mint ami a “Polgári Otthonhoz” tartozott. Tulajdonképpen lett egy kisebb erdőnk is, mindez a központtól pár perc sétára:)

És, hogy miért éppen Ház franci ablakkal? Mert ez a ház éke, amit amint megláttam a hirdetésben, tudtam, hogy nem keresgélek tovább, nekem ez a ház kell! Megint valami egyedi, különleges és kihívásokkal teli 🙂 Úgy látszik nekem kell az adrenalin, bár jelenleg úgy érzem minden energiám elfogyott, de végre megérkeztem, megérkeztünk.

Legközelebb mutatom honnan indultunk és milyen nehézségekkel találtuk szembe magunkat, amire nem is számítottunk.

Ha tetszett a bejegyzés és naponta szeretnél velem “találkozni” a blog facebook oldalához ITT csatlakozhatsz.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a friss posztokról, ötletekről ne felejtsd el bekapcsolni a követés funkciót, azon belül pedig beállítani a megjelenítés elsőként!!! ( így tuti nem maradsz le a friss posztokról, akciókról, eseményekről ) illetve feliratkozni a blogra, hogy garantáltan eljussanak hozzád a legfrissebb bejegyzések.

Ha tetszett a bejegyzés megköszönöm, ha másokkal is megosztod. ?

Szeretettel,

Eni

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

%d blogger ezt szereti: