Szent Bálint vagy Happy Valentine’s Day?

De mi is ez az “ünnep” pontosan? Megmondom őszintén ennek kiderítéséhez a Wikipédiát hívtam segítségül.
Szent Bálint (Valentin, vagy Valentinus) a szerelmesek, a lelki betegek és az epilepsziával élők védőszentje. Világszerte, de főleg az angolszász országokban Bálint napján (február 14-én) tartják a Bálint-nap (angolul Valentine’s Day) ünnepét, amely Magyarországon az angol nyelvű elnevezés közvetlen átvétele miatt sokak számára mint Valentin-nap vált ismertté és népszerűvé az 1990-es évektől kezdődően. Ezen az ünnepen (amelynek vallási eredete az idegen elnevezés elterjedése miatt Magyarországon elhomályosult) a szerelmesek megajándékozzák szerelmüket.”

Mindenesetre bárhogyan is van, akár ünnepeljük, akár nem, egy remek alkalom, hogy egy kicsit vidámabb színekbe öltöztessük otthonunkat, addig is még megérkezik a tavasz és vele együtt a húsvéti dekoráció.

Tehát jöjjön néhány remek kis ötlet, amit ti magatok is elkészíthettek és az otthonotokat hangulatosabbá varázsolhatjátok vele.

Néhány összeszögelt deszka és karikákra “szeletelt” faágak segítségével pillanatok alatt elkészül ez a rusztikus dekoráció. Akár a párunkat lepjük meg vele, akár a lakás díszének szánjuk, remek választás.

Azt hiszem gombból egy háztartásban sem akad hiány, ha netán mégis, akkor fogjunk néhány régi inget, vagy blúzt és máris megoldottuk a problémát. Az ing anyagából pedig akár helyes kis textil szívecskéket is varrhatunk.

Egy kicsit romantikusabb változat a vintage “szerelmeseinek”.

Ezek a helyes kis fagyöngyök minden kézműves boltban fellelhetőek, de itt is alkalmazhatjuk az újrahasznosítást, hiszen egy régi nyaklánc is tökéletesen megfelel a célnak.

Talán ez a módszer a legbonyolultabb az összes ötlet közül, mert itt a mintát ki kell vágjuk, ami úgy a legegyszerűbb ha a konzerves dobozokat teleengedjük vízzel, ezután megfagyasztjuk és először az apró lyukakat készítjük el egy szög  meg egy kalapács segítségével. Utána jöhet a minta körbevágása, amit előzőleg alkoholos filccel rajzoljunk meg. A füleknek szintén ne felejtsünk el lyukat fúrni!

Szerencsére már január elején többféle tavaszi hagymás virág megjelenik a virágboltokban, egy kis kreativitással “őket” is ünneplő ruhába öltöztethetjük.

További kreatív ötleteket egy régebbi posztomba az alábbi linkre kattintva találsz: http://enartdesign.hu/2016/01/diy-otletek-nem-csak-valentin-napra/

Ady Endre Őrizem a szemed

Ha tetszett a bejegyzés és naponta szeretnél velem “találkozni” a blog facebook oldalához ITT csatlakozhatsz sőt már a nemrég induló Fotóskellékek és dekorációk by EnArt Design oldalon is megtalálsz, amihez pedig ITT tudsz csatlakozni.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a friss posztokról, ötletekről ne felejtsd el bekapcsolni a követés funkciót, azon belül pedig beállítani a megjelenítés elsőként!!! ( így tuti nem maradsz le a friss posztokról, akciókról, eseményekről ) illetve feliratkozni a blogra, hogy garantáltan eljussanak hozzád a legfrissebb bejegyzések.

Képek f: Pinterest

Ha tetszett a bejegyzés megköszönöm, ha másokkal is megosztod.  ?

Szeretettel,

Eni

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

%d blogger ezt szereti: