“Hímezzünk” párnát.

Szerintem rajtam kívül még rengeteg olyan ember van, akinek nincs türelme hímezni ( na most biztosan csalódást okozok nektek, de ez van ) vagy esetleg szeretne hímezni de nincs rá ideje. Most mondhatnám, hogy én ebbe a “kategóriába” tartozom, de az előbb már lebuktattam magam 🙂

Ezért is örültem annyira, mikor inspirációt gyűjtöttem és szembe jött velem egy kép. Rögtön tudtam, hogy ezt nekem találták ki, egyszerű, gyors, letisztult, vagy ahogy lassan már szállóigévé válik olyan Enis. Ráadásul semmi másra nincs hozzá szükségünk, mint egy alapra ( ez lehet vászon keret, natúr konyharuha, párnahuzat ( ennek csak tényleg a képzeletünk szabhat határt ) és textilfilcre, vagy textilfestékre.

Itt viszont muszáj elidőznünk egy picit, mert a kulcs a textil szócskán van! Ami annyit jelent bárki bármit mond nekünk ere a célra nem jó a krétafesték, hobbifesték….és egyéb festékek amik “mindenre” jók. Pontosabban tökéletesen működnek, ha amit készítünk nem szeretnénk kimosni, de ugye egy párnahuzat koszolódik. Tehát a hobbifestékek fémre, fára, műanyagra….de erre nem való. Több cég forgalmaz már textil festéket, ( bármelyik hobbiboltban beszerezhető ) ezek pár száz forintos tételek és ha az alapszíneket megvesszük bátran keverhetjük őket. Egy apró trükk, vékony vonalak megrajzolásához én gyakran használok fogpiszkálót.

Ha  a textil festéshez még nem érezzük elég biztosnak magunkat, akkor érdemes textilfestésre való tollat bevetni, de vigyázat ez nem azonos az alkoholos filccel!

A hatást tovább fokozhatjuk ha olyan festéket vásárolunk, ami hő hatására megpuffad. De mit is érdemes erről tudni? Igen jól fedő, vízbázisú, száradás után vízálló festék kimondottan textilfestéshez,  ami praktikus csőrös flakonban kerül kiszerelésre. Használhatjuk úgy, hogy közvetlenül a tubusból nyomjuk a textilre vagy dolgozhatunk ecsettel is vagy a már említett fogpiszkálóval. A festett minta a festék teljes száradása után hő hatásra (hajszárítóval picit gyorsíthatunk rajta) felpuffad és a textília kímélő mosással tisztítható.

Én első alkalommal a keresztszemes “hímzést” próbáltam ki egy párnahuzaton, mindehhez pedig textilfilcet használtam én a festéket leggyakrabban stencilezéshez használom.

Első lépésként a párnahuzatot mossuk ki, majd vasaljuk ki alaposan. Ezután egy lényeges lépés, hogy a párnahuzat belsejébe tegyünk egy vízhatlan anyagot, egyéb esetben kellemetlen meglepetésben lehet részünk, ugyanis a festék átüt a túloldalra! Ha most próbálunk ki először egy mintát, érdemes előbb sütőpapírból kivágni, rögzíteni, majd közönséges táblakrétával körberajzolni, ez mosás után úgy is eltűnik. Ha megvagyunk a “hímzéssel” már csak egy dolgunk marad, vasalóval fixáljuk a munkánkat.

Ugye milyen egyszerű? Én első alkalommal ezüst színű textilfilccel dolgoztam, de biztosan lesz még folytatás 🙂

Ha tetszett a bejegyzés és naponta szeretnél velem “találkozni” a blog facebook oldalához ITT csatlakozhatsz sőt már a nemrég induló Fotóskellékek és dekorációk by EnArt Design oldalon is megtalálsz, amihez pedig ITT tudsz csatlakozni.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a friss posztokról, ötletekről ne felejtsd el bekapcsolni a követés funkciót, azon belül pedig beállítani a megjelenítés elsőként!!! ( így tuti nem maradsz le a friss posztokról, akciókról, eseményekről ) illetve feliratkozni a blogra, hogy garantáltan eljussanak hozzád a legfrissebb bejegyzések.

Ha tetszett a bejegyzés megköszönöm, ha másokkal is megosztod.  ?

Szeretettel,

Eni

 

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

%d blogger ezt szereti: