Kerekesszékben is komfortosan.

Az elmúlt napokban nagyon sok cikket elolvasva, áttanulmányozva egy dologban vagyok 100 %-ig biztos, hogy azok az embertársaink akik valamilyen oknál fogva kerekesszékbe kényszerültek, egytől egyig szeretnének teljes értékű életet élni. Nem szeretnék ha kiszolgáltatottá válnának  társadalomnak. Hiszen attól eltekintve, hogy egy speciális székben élik a mindennapjaikat, ugyanolyan teljes értékű emberek mint mi más embertársaik. Sokan közölük dolgoznak, háztartást vezetnek, gyereket nevelnek…

Ezen kívül egy valamiben különböznek tőlünk, hogy egy speciális, nekik megtervezett élettérre van szükségük, amit sajnos nem is olyan könnyű megvalósítaniuk.

Mikor ezzel kapcsolatban hallottam egy számomra nagyon felkavaró történetet, ami sajnos itt a XXI. században történt meg. Akkor fogalmazódott meg bennem, bennünk a gondolat, hogy ezen a helyzeten változtatni kell. És miért ne tennénk, ha ehhez minden eszközünk adott és éppen egy olyan üzlettárssal sodort össze az élet akinek tapasztalata is van e téren.

A történet a következő, amit pár nappal ezelőtt Ő mesélt el nekem: Egy fiatal házaspár néhány évvel ezelőtt ( mindketten kerekesszékben élnek ) elhatározta, hogy családot alapítanak.  Természetesen ehhez ők is mint minden más embertársuk szerették volna megteremteni a megfelelő körülményeket. A kálváriájuk a konyhabútorral kezdődött, amit megrendeltek ( ez idáig gördülékenyen ment minden ) majd mikor megérkezett a bútorszállító cég és az embereik szembesültek vele, hogy speciális igények szerint kell összeszerelni ( konyhapult magasság ) nem vállalták a feladatott. (: Miután ez a probléma megoldódott szembesültek a következővel, hogy honnan lesz nekik olyan babaágyuk ami a baba szempontjából is biztonságos, de ők is hozzá tudnak férni és ellátni a mindennapi teendőket a baba körül. Szerintem ez teljesen természetes, hogy ezt ők maguk szerették volna megoldani és nem mindent egy bébiszitterre bízni. Ezzel a kéréssel már kimondottan a kollégámat keresték meg, aki elkészítette a számukra a megálmodott “álom ágyat”.

Ez a “történet” végül a megrendelő nagy örömére szerencsésen végződött és a várva várt baba érkezéséig minden elkészült. Ezen a “sikeren” felbuzdulva szeretnénk ha minél több hasonló élethelyzetben  lévő embertársunk arcán látnánk ugyanezt az örömöt és megelégedettséget, de ehhez a Ti segítségetekre is szükségünk van!

Amennyiben egyet értesz ezzel a “kezdeményezéssel” kérlek oszd meg ezt a bejegyzést, hiszem ami Neked mindösszesen egy gombnyomás, másoknak egy teljesebb élet lehetőségét jelentheti.

Szeretettel,

Eni és Laci

By EnArt Design

 

 

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

%d blogger ezt szereti: