Mindig van új a nap alatt. ( Frenchic Paint )

Ugye ismeritek a címben szereplő a mondást? 🙂 Igen ezúttal is van új a nap alatt, mégpedig egy újabb krétafesték, amit az elmúlt napokban a DekorZóna tulajdonosának köszönhetően volt szerencsém tesztelni.

Gondolom az első kérdés ami felmerül bennetek, mégis miben más ez a festék a többitől?

Arról, hogy mint krétafesték miben más mint a “hagyományos” társai arról nem szeretnék írni, hiszen erről már írtak sokan. Én inkább azokat az előnyeit szeretném kiemelni, amiben tényleg más, mert ha hiszitek ha nem tényleg az!

Maga a festékből három fajta létezik, és ez az ami szerintem igazán egyedülállóvá teszi:

Frenchic Originál “sima” krétafesték, amivel ugyanúgy kell dolgozzunk, mint bármelyik hagyományos krétafestékkel ( zsírtalanítás, festés, vakszolás ) .

Frenchich Lazy Range, ez egy un. második generációs krétafesték, ami már a waxot is tartalmazza, így a festés után további felületkezeléssel már nem kell bajlódnunk, csupán száradás után egy picit átdörzsölni.

Frenchich Al Fresco, ami tudomásom szerint még egyedülálló Magyarországon! Ez időjárásálló “krémbevonattal” rendelkezik, amelyet kifejezetten kültéren használatos bútorok védelmére fejlesztettek ki, mindezt trendi, egyedi színekben.

Mikor Ildikótól ( DekorZóna ) megérkezett a kis csomagom, én természetesen rögtön a második generációs ( Frenchic Lazy Range ) voltam kíváncsi így ezt próbálta ki először.

Amit mindenképpen szeretnék kiemelni, hogy borzasztóan könnyű vele festeni, én csupán egy rétegben használtam  ( nyilván ha nem egy natúr fenyő ládát választok kell a két réteg ) és így is gyönyörűen fedett, vaxra pedig tényleg semmi szükség nem volt. A festék miután megszáradt és egy száraz ronggyal picit áttörölgettem egyáltalán nem porzott, nem fogott és gyönyörű egyenletes felületet alkotott!

De most már beszéljenek helyettem a képek. 🙂

Ami a festék kiadósságát illeti, erre a ládikóra, ami 30×40 cm mindösszesen a kis tégely felét használtam el.

A cég termékpalettáján a festéken kívül sok más izgalmas terméket találtok ( vakszok, ecsetek, fedőfesték… ) de ami engem különösen izgat ( na persze a kültéri festéken kívül, amivel mindjárt mutatom mit tervezek ) az a Frenchic ásványi dekorpor, amivel többek között gyönyörű képkereteket lehet “produkálni” ( természetesen ez is rajta van a listámon ).

Amint ígértem, mutatom a következő projekt “alanyait”, ami nem más, mint a bejárati ajtónk és egy több mint 100 éves tükör. Ugye izgalmasan hangzik? Egy biztos, ezen a nyáron sem fogok unatkozni. 🙂 Ha van kedvetek kommentbe írjátok meg, hogy szerintetek milyen színeket fogok választani?

Amennyiben Ti is szeretnétek kipróbálni a festéket, ITT tudjátok megrendelni!

Ha tetszett a bejegyzés és naponta szeretnél velem “találkozni” a blog facebook oldalához ITT csatlakozhatsz.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a friss posztokról, ötletekről ne felejtsd el bekapcsolni a követés funkciót, azon belül pedig beállítani a megjelenítés elsőként!!! ( így tuti nem maradsz le a friss posztokról, akciókról, eseményekről ) illetve feliratkozni a blogra, hogy garantáltan eljussanak hozzád a legfrissebb bejegyzések.

Ha tetszett a bejegyzés megköszönöm, ha másokkal is megosztod.  ?

Szeretettel,

Eni

EnArt Design

 

 

 

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

%d blogger ezt szereti: