Ház francia ablakkal, avagy így legyen elegáns hálószobád “fillérekből”.

Azt hiszem azt nem kell mondanom, hogy mire egy felújítás vége felé közeledik az ember nos költségeret jó esetben igen csak megcsappan, vészhelyzetben már mínuszban van. Igen ám, de mi van akkor ha az ember nem szeretne lejjebb adni az álmaiból és igenis elegáns hálószobát szeretne, na és persze minden nőnek jár egy gardrób is. Ugye, hogy igazam van? Ne nem olyan Carrie Bradshaw  féle, csak olyan kicsi és praktikus, azaz mindent, vagyis majdnem mindent elnyelő.

De kezdjük inkább az elején, a hálószoba 2016 júniusában.

Nos így utólag visszanézve, nem is tudom……

Mindenesetre már a kezdetekkor nagyon sokat lehet spórolni, ha amit tudunk mi magunk végzünk. Így esett, hogy napokig a létrán lógva szedegettem le a régi tapétát, néha szinte a csilláron lógva, mert igen jól gondoljátok, még a plafonon is volt belőle, nem is egy rétegben. Miután ezzel végeztem, hamar kiderült, hogy a vakolat egy részét bizony el kell távolítani egy csőtörés miatt, ezt is gyorsan kipipáltam. A régi cserépkályhát, amit én menthetetlennek ítéltem, feltettem egy online portálra, bontásért cserében egy héten belül el is tűnt. Innentől viszont kénytelen voltam szakemberekre bízni a feladatot, mert sajnos sem betonozni, sem villanyt szerelni nem tudok, de a festésre már visszakaptam a “terepet”. Persze nem csak a falakat kellett festenem hanem a a régi fűtéscsöveket, redőnytokokat….ezeket első körben nem tudtam a keretemből kigazdálkodni.

A berendezés azért már egy picit izgalmasabb volt, főleg azért, mert tényleg szükség volt a fantáziámra, hogy olcsó de elegáns hálom legyen. GARDRÓBBAL!

Megmondom őszintén ez okozta a legnagyobb fejtörést, mert véglegesen elvenni a szobából, még gipszkarton fallal sem akartam, egy hatalmas tolóajtós szekrény, azon kívül, hogy drága nem ad igazi gardrób élményt.

Ekkor ugrott be a már a kis panelomban is alkalmazott ötlet, ha valami ronda ( mert lássuk be a panel gardróbok, pontosabban előszoba szekrények valóban nem szépek ) takard el függönnyel. Itt viszont nem volt “alap” azaz pont jókor jött szemben az IKEA akciós polcrendszere. Sajnos azt a rendszert amit én vettem valamiért megszüntette az IKEA-a ( ez persze nekem nagyon jól jött, mert ultra akciós volt ) de szerencsére van számtalan opció én most egyet gyorsan kiválasztottam nektek.

Aki ilyen szép rendet tud tartani el is húzhatja a függönyt, nekem ezt még gyakorolnom kell egyelőre azzal nyugtatom magam, hogy rajtam kívül senki nem megy a függöny mögé. Legalábbis remélem. 🙂

Ezzel tulajdonképpen ezt a kérdést ki is pipáltam.

A berendezés többi részére szerencsére nem kellett nagyobb összeget költenem, mert a régi ágyam jött velem, csak a bézs helyett ezúttal szürke dizájnt kapott.

Szerintem már engem ismerve tudjátok, hogy a két éjjeli szekrényre sem költöttem sokat, egyszerű Vaterás szerzemények egy kis króm spray-val lefújva.:) A lámpa a Pepco-ból került haza, csak a koptatott vintage kinézetét alakítottam picit át, szintén némi festékkel.

Bútorfestésről az elmúlt években rengetek poszt született, amit az alábbi linkekre kattintva találtok: ITTITTITTITT illetve ITT  és ez tényleg csak néhány bejegyzés az elmúlt évek “terméseiből”.

A takarók és a díszpárnák ( bátran állíthatom ebben csúcstartó vagyok, úgy is mondhatnám, hogy pléd és párnafüggő ) szezononként változnak.

Ez a kis szívecskés Valentin napra készült ITT írtam róla, hogy pontosan hogyan.

A hálószoba éke pedig egy általunk megálmodott és legyártott kandalló lett, ami bátran ki merem jelenteni az egyik legjobb döntés volt ( na persze a gardrób mellett ) mert minden évszakban imádom. Ráadásul ebben is van egy pici régi, hiszen a hátulja a ház eredeti ajtajainak díszüvegéből készült.

Ami a hálót illeti, már tényleg csak a képek felhelyezése van hátra, ami mi más lenne mint valami DIY ötlet, amihez a képanyag már megvan, csak a megfelelő számú képkeret lefestése maradt hátra.

Ígérem amint elkészül azt is mutatom majd, addig is a képekből egy kis ízelítő.

A tánc, a zene és a balerinák.

Balerinás képek forrása: Pinterest

Ha tetszett a bejegyzés és naponta szeretnél velem “találkozni” a blog facebook oldalához ITT csatlakozhatsz.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a friss posztokról, ötletekről ne felejtsd el bekapcsolni a követés funkciót, azon belül pedig beállítani a megjelenítés elsőként!!! ( így tuti nem maradsz le a friss posztokról, akciókról, eseményekről ) illetve feliratkozni a blogra, hogy garantáltan eljussanak hozzád a legfrissebb bejegyzések.

Ha tetszett a bejegyzés megköszönöm, ha másokkal is megosztod.  ?

Szeretettel,

Eni

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

%d blogger ezt szereti: