A sokak által kedvelt ( többek között általam is ) szódabikarbónás díszek helyett kerestem valami alternatívát, mikor eszembe jutott egy rém egyszerű ötlet.
Na de miért kerestem ha mindenki kedveli? Nos a helyzet az, hogy az a recept ami egyik évben mesésen működik az a következő évben apró darabokra törik.:( Más magyarázatot erre nem találtam, mint az alapanyagok másságát, még akkor is, ha látszólag ugyanazzal a márkával dolgozunk.
A másik gond a tárolás, amit ha nem végzünk helyesen, következő évben kezdhetjük az egészet ellőről.
Na de akkor mi a megoldás? Elárulom.:)
Végy fél kg. hófehér! ( ez nagyon lényeges, mert ha nem így teszel utólag festegetheted az egészet, akkor viszont oda a csillogásnak ) levegőn száradó gyurmát és egy zacskó szódabikarbónát vagy nagyon apró szemcséjű csillogó dekorhomokot ( én ezzel dolgoztam ) vagy apró szemcséjű sót cukrot….. bármit ami csillog.
Innentől a recept meg is egyezik a már jól bevált szódabikarbónás recepttel.
Egy vágódeszkán, bár szerintem erre a célra a sütőpapír is megfelelő, nyújtsd ki a gyurmát 7-5 mm vastagságura, majd szórd rá a szódabikarbónát és nyújtsd tovább még el nem éred a 3-4 mm vastagságot, ezután máris jöhet a szaggatás.
Mielőtt kiszaggatod, ha plusz mintát szeretnél bele, egy sütipecsét vagy akár egy régi csipke segítségével ezt könnyedén megteheted.
Miután az összeset kiszaggattuk, jó alaposan szórjuk meg őket a kiválasztott csillámporral és ne felejtsük el lyukat szórni rájuk, hogy könnyedén fel tudjuk akasztani a fára. Pár nap alatt szobahőmérsékleten megszáradnak, csak ne felejtsük el forgatni őket!
Ha tetszett a bejegyzés és naponta szeretnél velem “találkozni” a blog facebook oldalához ITT csatlakozhatsz.
Amennyiben nem szeretnél lemaradni a friss posztokról, ötletekről ne felejtsd el bekapcsolni a követés funkciót, azon belül pedig beállítani a megjelenítés elsőként!!! ( így tuti nem maradsz le a friss posztokról, akciókról, eseményekről ) illetve feliratkozni a blogra, hogy garantáltan eljussanak hozzád a legfrissebb bejegyzések.
Ha tetszett a bejegyzés megköszönöm, ha másokkal is megosztod. ?
Jó munkát!
Eni