Ház francia ablakkal, avagy hátrányból előnyt.

Nem tudom Ti, hogy vagytok vele, de valahogy nálam karácsony előtt mindig beüt a krach. És most nem az ilyen apróságokra gondolok, mint sütés közben tönkremegy a botmixer, sebaj kikeverem kézzel. Itt most olyan “ínyencségekre” gondolok mint a beázás, csőtörés, csak hogy az elmúlt két karácsonyt említsem amit itt töltöttünk.

Nos tavaly karácsonykor egy szimpla beázással megúsztuk, amit hirtelen így orvosoltam, azaz egyszerűen levertem a vakolatot a beázott falszakaszról. Nem apróztam el, egészen a tégláig, sírva dühöngve, ( igen bármilyen furcsának is tűnik, én is szoktam ám hisztizni ) mert hát kinek hiányzik ez éppen karácsony előtt, amikor éppen, hogy beköltözött.

Persze valamikor a két ünnep közt találtam valakit aki helyére tette a régi kémény mellett elcsúszott lemezt, addig pedig egy vintage lovacskával előnyt csináltam a hátrányból. A végére annyira belejöttem, ha több időm lett volna, biztosan a plafonig leverem. Végül is egészen mutatós.:) Szerintetek?

Hogy idén karácsonykor se unatkozzunk, bár erre nem tudom melyik háziasszonynak van ilyenkor ideje, főleg ha éppen teraszt épít be. Na jó ebben a fiúk azért kiveszik a munka oroszlán részét, én csak szimplán festek. Hol nyílászárót, hol áthidaló gerendát, falat….

Erről egyébként éppen a napokban írtam, bővebben ITT olvashattok róla.

Szóval idén karácsony előtt már egy egész csőtöréssel kellett megküzdenem, némi újabb düh és hiszti után. Tudtam, hogy a régi fürdőszoba csövek már nem húzzák sokáig, na de tavaszig igazán kibírhatták volna, amikorra a fürdő felújítását beterveztem. Nos nem így történt.:(

Ráadásul a hibát nem is volt könnyű észrevennem, mert a víz csak olyan óvatosan szivárgott a könyvespolcok mögött. Ha éppen nem nagy takarítok, talán tavaszig észre sem veszem a már egy méteres magasságig felázott falat, ami ráadásul kezdett penészedni.:( Gyors kipakolás, némi ecet, spakli és egy újabb kényszer megoldás, mert ide sajnos nem elég egy festő, a fő problémát kell megoldani, ami a beépített kád kibontásával kezdődik majd. Szóval egészen biztosan jövőre is lesz miről olvasnotok majd.:)

Addig is marad a vintage design, ami a karácsonyi fotózás során egészen jól jött.:) Sőt a Golden Harmony lakberendezési magazinba szánt anyagot is itt fotóztam. Ezt a magazin téli számában olvashatjátok.

Nos így lett az elegánsra tervezett hálószobánkból ideiglenesen vintage hálószoba, a hátrányból pedig előny, amit tavaszig még biztosan élvezni fogok.:)

További posztokat vintage témában többek között ITTITT és ITT olvashattok.

A hálószobánkról pedig korábban ITT írtam, de a blogra ( http://enartdesign.hu/ ) kattintva az elmúlt öt év összes posztját megtaláljátok.:)

Ha tetszett a bejegyzés és naponta szeretnél velem “találkozni” a blog facebook oldalához ITT csatlakozhatsz.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a friss posztokról, ötletekről ne felejtsd el bekapcsolni a követés funkciót, azon belül pedig beállítani a megjelenítés elsőként!!! ( így tuti nem maradsz le a friss posztokról, akciókról, eseményekről ) illetve feliratkozni a blogra, hogy garantáltan eljussanak hozzád a legfrissebb bejegyzések.

Ha tetszett a bejegyzés megköszönöm, ha másokkal is megosztod.  ?

Szeretettel,

Eni

 

 

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

%d blogger ezt szereti: