Ház francia ablakkal, avagy a régi ajtók új élete.

Akik a kezdetektől figyelemmel kísérik az otthonunk alakulását, már biztosan a könyökükön jön ki az a bizonyos francia ablak, ami szerelem volt első látásra és tulajdonképpen ez az ablak volt az amiért e mellett a ház mellett döntöttem. A döntés egyébként igen tudatos és megfontolt volt, sem új házat, sem sátortetőtest sem hagyományos kockaházat nem szerettem volna. mindenképp egy egyedi régi ház felé hajlottam aminek múltja, “lelke” van. Erről a “szerelemről” itt írtam bővebben.

Egy közeli kép, még a felújítás előtti állapotról.

Majd egy pillanatkép ami az egész nyaramat meghatározta, hiszen a létező összes szabadidőmben ezen a nyolc ablakon dolgoztam, ami tulajdonképpen 16 oldal. Bevetettem mindent a hőlégfúvótól az ipari csiszolótól a kézi csiszolóig…..

Minden erőfeszítésem ellenére sajnos bebizonyosodott, hogy nem vagyok asztalos és hát hogyismondjam a vetemedésekkel nem számoltam. Így az ablaknak mennie kellett.:( Ezen egy ideig keseregtem, de ma már egy cseppet sem bánom, mert a terasz helyett mesés télikertünk lett.:)

Erről ITT írtam bővebben.

Viszont a régi ablakokat sajnálom kidobni, így az újrahasznosítás mellett döntöttem, miután kutakodtam egy kicsit az interneten és jobbnál jobb ötletekkel találtam szembe magam, így az ajtók, amik valójában francia ablakok, tolóajtó formájában fognak újjá születni.

Az első gondolatom az volt, hogy lezárom a két folyosó közötti nyitott átjárót, de hely hiányában ezt sajnos nem tudom megvalósítani, így ezt az ötletemet rögtön el is vetettem, pedig ez lett volna a legpraktikusabb megoldás, mert így az esti TV-és, társasozás…zajai egyáltalán nem szűrődnének be a háló frontra. Ide egyébként azért nem került ajtó, mert alapvetően a tágas terek híve vagyok és egyik előszobából sem szerettem volna teret elvenni. Így mindkettő 140 cm széles, ami a közel három méteres belmagassághoz szükséges is.

A második gondolatom mivel a nappali, étkező, konyha egy teret alkot, a konyha ebben a formában történő lezárása lenne, amihez szerintem tér is van bőven, viszont az oda tervezett áthidalót akkor sajnos bontani kellene. Azért ezen még rágódom egy picit.

A harmadik és legmutatósabb megoldás a hálószobai gardrób, ily módon történő elválasztása lenne a mostani függönyös megoldás helyett. Viszont itt is akad egy kis probléma, a belmagasság közel három méter itt is, az ajtók magassága viszont csupán 210 cm-er, így itt előbb egy gipszkarton falat kellene felhúzni és abba “beleapplikálni” az ajtókat.

Íme néhány Pinterestes ötlet, hogy milyen jól mutatnak ezek a régi ajtók minden enteriőrben.

Nagyon kíváncsi vagyok a ti véleményetekre is, ti vajon melyik megoldást választanátok a helyemben? Ha van kedvetek írjátok meg nekem kommentben.

Ha tetszett a bejegyzés és naponta szeretnél velem “találkozni” a blog facebook oldalához ITT csatlakozhatsz.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a friss posztokról, ötletekről ne felejtsd el bekapcsolni a követés funkciót, azon belül pedig beállítani a megjelenítés elsőként!!! ( így tuti nem maradsz le a friss posztokról, akciókról, eseményekről ) illetve feliratkozni a blogra, hogy garantáltan eljussanak hozzád a legfrissebb bejegyzések.

Amennyiben tetszett a bejegyzés megköszönöm, ha másokkal is megosztod.:)

Képek f: Pinterest, EnArt Design by Tóth Enikő

Eni

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

%d blogger ezt szereti: