Villámgyors dekorációk, avagy így használd a kerámia port.

Azt hiszem a cím már részben elárulja, miről is tervezek írni, de azt hiszem azt még nem is sejtitek mennyire sokoldalú alapanyagról van szó és mennyire egyszerű vele dolgozni.

Végy egy doboz kerámia port, ami minden nagyobb hobbiboltban beszerezhető, én ITT szoktam beszerezni, a hozzávaló formákkal együtt, de természetesen használhattok, gipsz, szappanöntő sőt akár muffin formát is. De Ti magatok is készíthettek egyszerűbb formákat, ami egy kicsit bonyolultabb, ezért külön posztot szánok neki.

A kerámia por mellett egy másik terméket is előszeretettel használok, főleg a kisebb, aprólékosabb formák kiöntése esetén, ez pedig nem más mint a képen is szereplő Decor Clay, ami egy kétkomponensű sokkal “strapabíróbb” termék mint a kerámia por, viszont nem annyira szép fehér és fényes a felületes, dehát valamit valamiért, nem beszélve arról, hogy utólag festhető. Sőt maga a kikevert masszát is színezhetjük, amihez eddig én sima akril festéket használtam, mely egy költséghatékony megoldás és általában mindig van itthon az alapszínekből.

Na de mindig van új a nap alatt, szerencsére a termékfejlesztők gondolnak ránk, így akár már külön erre a célra alkalmas pigment port is vehetünk. Ezt mindenki eldöntheti, hogy neki melyik megoldás a szimpatikusabb.:)

Aki már dolgozott dekor gipszel, annak az elkészítés terén biztosan nem fogok újat mondani, hiszen a kerámia porral pontosan ugyanúgy kell bánni.

Én általában kicsit hígabbra keverem ki a masszát, majd óvatosan adagolom hozzá a kerámia port, még el nem érem a tejföl sűrűséget. Mivel igen gyorsan köt, így innentől már elég gyorsan kell vele dolgozzunk, így nem árt ha a formákat jó előre előkészítjük, ráadásul inkább eggyel többet mint kevesebbet. Ha marad egy kis felesleg, azt kár lenne kiönteni, az mehet a plusz formába. Bármilyen jók ezek a termékek én mindig biztosra megyek, és egy pici étolajjal kikenem a formákat, hogy könnyedebben ki tudjam venni a már megkötött díszeket. Ha olyan díszt készítek, aminek a hátuljára akasztót szeretnék, azt is előre kikészítem, hogy pár perccel a formába öntés után a helyére tudjam helyezni. Persze ha ez elmarad, akkor sincs semmi gond, kapható már olyan akasztó is, amit utólag is fel tudunk ragasztani. Ha ezekkel a lépésekkel megvagyunk, már csak várnunk kell, még másnapra teljesen megköt a díszünk és kiemelhetjük a formából.

A díszeket mint említettem számtalan módon fel tudjuk használni, nekem az egyik kedvencem az illat “kő” aminek a masszájába pár csepp illóolajat csepegtetek és úgy öntöm ki. Ezek után már csak egy helyes kis tüll csomagolást kap és mehet is ajándékba.:)

Ezen kívül díszíthetünk velük karácsonyfát, ragaszthatjuk őket képkeretbe, felhasználhatjuk száraz virág dekorációkba, készíthetünk belőle ékszereket vagy csak egyszerűen használjuk díszcsomagoláshoz. Mondtam már, hogy ennek a terméknek a felhasználási lehetőségei végtelenek?! 😉 Pontosabban, hogy mire használjuk annak csak a képzeletünk szabhat határt.  🙂

Néhány felhasználási mód egy kis kedvcsinálónak:

TIPP: Medál készítése esetén mindenképpen a Decor Clay-t használjuk, mert a formák nagyon picik és nagyon aprólékosak a minták, a kerámia por nem biztos, hogy épségben kivehető belőle!

Ha tetszett a bejegyzés és naponta szeretnél velem “találkozni” a blog facebook oldalához ITT csatlakozhatsz.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a friss posztokról, ötletekről ne felejtsd el bekapcsolni a követés funkciót, azon belül pedig beállítani a megjelenítés elsőként!!! ( így tuti nem maradsz le a friss posztokról, akciókról, eseményekről ) illetve feliratkozni a blogra, hogy garantáltan eljussanak hozzád a legfrissebb bejegyzések.

Ha tetszett a bejegyzés megköszönöm, ha másokkal is megosztod.  ?

Képek forrása: EnArt Design by Tóth Enikő

Szeretettel,

Eni

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

%d blogger ezt szereti: