Kiskertpiac ahogyan én szeretem.

Szerintem kezdjük rögtön az elején, hogy mi is az a Kiskertpiac és hogyan bukkantam rá a belváros szívében?

Ahogyan azt ők pontosan megfogalmazták “városi kertészek, virág, növény, gasztronómia és természetes dizájn rajongók piaca, közösségi tere”.

Ehhez én csupán annyit fűznék hozzá, hogy egy vidéki lány is ( mint például én) minden esetben talál valamit, amit feltétlenül haza kell hozni.:) Hogy csak egy példát említsek, tavaly az összes konyhakertbe ültetett palántát innen szereztem be, és annak ellenére, hogy már-már kicsit kicsúsztam az időből (ami az ültetést illeti) júliusban már szó szerint roskadoztak a paradicsom töveim, így életemben először bizony zöld paradicsomot szüreteltem amiből isteni lekvár lett.:) De említhetném a burjánzó fűszer-növényeimet is, és persze a sok-sok finomságot, dekorációt…..

Arról, hogy mikor milyen rendezvény van éppen  és kik a kiállítok érdemes a Kiskertpiac facebook oldalán, azaz ITT tájékozódni.

A helyszín, amellett, hogy könnyen megközelíthető, bár a parkolás a későn érkezőknek okozhat némi problémát (de azt hiszem ezzel nem mondok újdonságot) számomra egyszerűen lenyűgöző. A kissé romos ipari műemlék bájos és otthonos hangulatot teremt az itt tartandó eseményeknek, melynek mára már hatalmas törzsközönsége van a visszatérő kiállítókkal egyetemben.

A pontos címet és elérhetőséget ITT találjátok.

Most pedig meséljenek a képek na és persze én a saját szemszögemből 😉

Az első kiállító akibe “belefutottam” nem más volt mint a Budai Virágműhely akinek a munkáit a linkre kattintva bárki nyomon követheti. Gyönyörű csokrai, beton kaspói apró fehér harangvirágokkal, szinte belesimultak “együtt éltek” az épülettel.

A Seed Bonbon nagyon közel áll a szívemhez, hogy miért? “Kertész legyen ki boldogságra vágyik.” Ugye ezek után már nem is kell mondanom, hogy mit tartalmaznak ezek a dobozba zárt bonbonok.:) Egynyári magkeverék, levendula, zöld fűszer mix… szerintem mindenki talál kedvére valót sőt ajándéknak sem utolsó de egyből érdemes kettőt venni, mert olyan dekoratív, hogy az embernek nincs szíve elültetni. 😉

GreenWay Design szójaalapú gyertyái többféle tégelyben, finomabbnál finomabb illatban kaphatóak, arról már nem is beszélve, hogy a szójaviaszgyertya nem tartalmaz paraffint! Égése során nem bocsát ki fekete füstöt és kevesebb korommal, tisztábban ég. Fontos előnye, hogy égési ideje közel 50%-kal hosszabb, mint a paraffin gyertyáé. A termékcsaládot a diszkrét megjelenés, színezőanyagok nélküli kiváló alapanyagok, alkoholmentes parfüm illatanyag az, amely kiemeli a tömegből és teszi egyedülállóvá. Nemcsak remek ajándék, időnként magunkat is érdemes megajándékozni vele. 😉

És ha otthon és dekoráció akkor nem mehetünk el szó nélkül Szolnoki Ágnes mesés munkái mellett sem, amik nem csak ajándéknak de saját részre is tökéletesek.

Floráriumok újraértelmezve, talán ezzel a jelzővel tudnám leginkább jellemezni a Cuberick design munkáit. Természetesen az Ő standjuknál sem tudtam megállni, hogy ne csináljak néhány képet. Kezdő kertészeknek remek választás egy ilyen kis üvegbe zárt mini “kertecske”.

RisoPlant asztalán egy igazi városi otthon kellékeire bukkantam. Nyomatok, jegyzetfüzetek melyek dekorációnak is tökéletesek. Betonkaspók, üvegedények különféle pozsgás növénnyel ízlésesen beültetve és az én személyes kedvencem a vadnövényes öröknaptár mely a fotón is látható.

A sok-sok stand között nem lehetett szó, azaz fényképezés nélkül elmenni Kőhidi Tünde virágkötő mester munkái mellett, amiket az Opera Fleur virágüzletben személyesen is meg lehet tekinteni.

Egy mesés februári nap, kellemes környezet, barátságos árusok és egy kis ízelítő az én szemszögemből. Ez volt a Szerelem vasárnap, egy rendezvény, ami a Kiskertpiac szervezésében minden hónapban egyszer megrendezésre kerül és amit szívből ajánlok minden hobbi kertésznek, növénybarátnak a gasztrológia és a dizájn kedvelőinek egyaránt.

Márciusban újra találkozunk.:)

Ha tetszett a bejegyzés és naponta szeretnél velem “találkozni” a blog facebook oldalához ITT csatlakozhatsz.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a friss posztokról, ötletekről ne felejtsd el bekapcsolni a követés funkciót, azon belül pedig beállítani a megjelenítés elsőként!!! ( így tuti nem maradsz le a friss posztokról, akciókról, eseményekről ) illetve feliratkozni a blogra, hogy garantáltan eljussanak hozzád a legfrissebb bejegyzések.

Képek forrása: EnArt Design by Tóth Enikő

Szeretettel,

Eni

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

%d blogger ezt szereti: