Mood board a tökéletes otthon alapja.

Mivel pont most volt szükségem egy hangulattáblára, így eszembe jutott, hogy jó lenne erről is írni valamit. Persze aki már foglalkozott bármi módon is a lakberendezéssel, az már tudja, hogy milyen hasznos is egy ilyen Mood Board összeállítás.

Mielőtt bármelyik helyiségnek nekiállnátok berendezni, átfesteni, érdemes egy ilyen hangulattáblát összeállítani, hogy egyben lássátok a színeket, formákat, anyagokat. Aki nagyon jó a vizuális látásban, annak persze könnyebb dolga van a beszerzésnél, de ha valaki ezzel a tulajdonsággal nem rendelkezik, akkor az eszeveszett vásárlás előtt jól gondolja át, hogy a végeredmény is annyira szép lesz-e, mint az az egy bútordarab, vagy kiegészítő önmagában.

Vannak jó kis applikációk is, amikkel könnyen össze lehet állítani egy ilyen táblát. Pl. én a Poly Vore-t használom. Tele van mindenféle stílussal, bőven van miből válogatni. A bibi csak az vele talán, hogy nem éppen azokat a bútordarabokat fogjuk tudni beszerezni, de kiindulásnak mindenképpen jó.

Ezeket én is ezzel a progival készítettem:

Most viszont olyanra volt szükségem, amikor már meglévő, és kiszemelt bútorokat és kiegészítőket szerettem volna egyben látni. A falszín, padlóburkolat, tapéta, függöny adott volt, így azok konkrét színét, anyagát is rá szerettem volna tenni a hangulattáblára. Ezt egy jó kis képszerkesztő programmal is meg lehet csinálni. Én ugyan nem vagyok nagy guru ebben, de a PowerPoint kezelése nem okoz problémát, így azzal szoktam ezeket összeállítani. Nekem még mondjuk egy tervező program is adott, így beméretezett, arányos képeket is tudok egymáshoz tenni abban, ezáltal az arányokat is jobban látom.

Ezeket a PowerPoint-tal készítettem:

Ahogy látom a lakberendező csoportokban, egyre többen használjátok ezeket a Mood Board-okat. Aki még nem próbálta és pont aktuális az életében a téma, annak nagyon ajánlom, mert enélkül lehet kesze-kusza, nem tetsző lesz a végeredmény.

Ha tetszett a bejegyzés, és szeretnél még több lakberendezési és dekorációs ötlettel találkozni, kövess a Pinterest-en vagy a Facebook-on is.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a friss posztokról, ötletekről ne felejtsd el bekapcsolni a követés funkciót, azon belül pedig beállítani a megjelenítés elsőként!!! ( így tuti nem maradsz le a friss posztokról, akciókról, eseményekről ) illetve feliratkozni a blogra, hogy garantáltan eljussanak hozzád a legfrissebb bejegyzések.

Erika

 

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

%d blogger ezt szereti: