Zöldellő otthonok.

A legegyszerűbb trükk, hogy lakásunkat otthonossá tegyük vagy csak picit felfrissítsük ha zöld növényeket, színfoltokat helyezünk el benne. Ezt ma már számos formában megtehetjük, ha egy picit szabadjára engedjük a fantáziánkat. Sőt nem is muszáj élő növényben gondolkodnunk, hiszen nem kell ahhoz növénygyilkosnak lennünk, hogy egy-egy helyiségbe ne éljék túl a mindennapokat a növények. Elég ehhez egy ablak nélküli helyiség, amit szeretnénk egy picit “virágba borítani”. Hogy mi ilyen esetben a megoldás? A poszt végén az is kiderül. 😉

Modern otthonokba tökéletes megoldás, ha a természet kincseit (faágak) hívjuk segítségül és apró Tillandsiákat “aggatunk” rá. Ezek a növények tökéletesen érzik ilyen körülmények között magukat, csupán rendszeres öntözésükről (spriccelés) kell gondoskodnunk.

A makramé technikával készült virágtartó ma újra reneszánszát éli, így bátran alkalmazhatjuk őket akár rusztikus, akár modern enteriőrbe. De teraszon, kertben is remek alternatíva.

Ugyanúgy ahogyan faágat is könnyen be tudunk szerezni egy egy séta alkalmával, biztos vagyok benne, hogy minden háztartásban akad néhány különlegesebb formájú befőttes üveg, mely vázának is tökéletes. Ezúttal ahelyett, hogy az asztalra állítanánk őket, inkább erős spárga segítségével lógassuk le őket és helyezzünk el bennük néhány szál virágot.

 

Vannak olyan helyiségek, amikben minden próbálkozásunk ellenére sem maradnak meg a növények, ha már mindent kipróbáltunk, de nem jártunk sikerrel, akkor remek alternatíva a virágos tapéta. A Falra magyar kínálatában garantáltan mindenki megtalálja a neki tetsző darabot, amik egytől egyig tehetséges Magyar tervezők munkái.

Akár egy teljes dzsungelt is választhatunk magunknak, ha valami igazán ütősre, egyedire vágyunk.

Ha nem szeretnénk egy teljes falat “beborítani” remek választás egy kisebb kép, melyre a Butopea kínálatában bukkantam.

És a végére hagytam a legizgalmasabbat. Ilyen helyiségekbe mi magunk is készíthetünk virágos dekorációt, amihez csupán festékre és stencilre (Mywall) lesz szükségünk. A felrakáshoz a Cser kiadó Stencilezés alapjai című könyvét ajánlom amiről ITT írtam bővebben és garantálom, hogy mindenki elsajátítja belőle az alapokat.:)

 

Ha tetszett a bejegyzés és naponta szeretnél velem “találkozni” a blog facebook oldalához ITT csatlakozhatsz.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a friss posztokról, ötletekről ne felejtsd el bekapcsolni a követés funkciót, azon belül pedig beállítani a megjelenítés elsőként!!! ( így tuti nem maradsz le a friss posztokról, akciókról, eseményekről ) illetve feliratkozni a blogra, hogy garantáltan eljussanak hozzád a legfrissebb bejegyzések.

Képek forrása: EnArt Design by Tóth Enikő, Pinterest,Tapéta: Falra magyar Stencil: Myvall

Szeretettel,

Eni

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

%d blogger ezt szereti: