Kérdez-felelek avagy a blogger válaszol.

 

Ezekkel a válaszokkal egy kedves “kihívásnak” teszek eleget, amit ezúttal is köszönök Tóth Andinak (Háztartásom hulladék nélkül) aki meghívott erre a játékra és Hujber Zsuzsannának (Suz’n világa) aki mindezt megszervezte. Na és persze a kérdező bloggereknek, akiknek a nevére kattintva kiderül az igazi kilétük, azaz a blogger énük.:)

Hujber Zsuzsanna: Az elmúlt 6 évben mi volt a legjobb dolog, ami a blog által ért?

Ezt a kérdést/választ mindenképpen két oldalról szeretném megközelíteni. Ami számomra fontosabb az a blogolás “emberi” oldala és annak a sok-sok embernek a jelenléte, támogatása akiket a blognak/facebook oldalnak köszönhetek. Legyen szó magánemberekről vagy bloggerekről. Fantasztikus érzés, hogy vannak olyan olvasóim, akik a kezdetek óta kedvelik, olvassák a blogomat. Nekik nagyon-nagyon hálás vagyok mert ha Ők nincsenek talán már a blog sincs.:)

A másik kétség kívül a szakmai oldal, hiszen ez sem hanyagolható el. Talán az RTL Híradó volt az ami egy örök élmény maradt, hiszen főműsoridőben ha csak pár percre is “szakértőként”  képernyőn lenni szerintem nagyon sok blogger vágya. Ezt követik a reggeli adások, a Golden Harmony lakberendezési magazin barkácsrovata, na és persze a könyv, ami inkább könyvecske.:)

Tóth AndiMelyik volt a kedvenc munkád?

Kedvenc munka? Azt hiszem ilyen nincs, mert amit éppen csinálok mindig az a kedvenc.:) De ha egyet mégis ki kellene emelnem az az olvasóim kedvence lenne, az pedig egyértelműen a Ház franciaablakkal “sorozat”, ami nem csak egy szimpla felújítás hanem egy elvált nő életútja is egyben. Erről az Otthonok és Megoldások magazinban is megjelent egy anyag, ami viszont mai napig a kedvencem:) Egy életújítás eredménye, ház franciaablakkal.

Mayerné Répási Adrienn: Milyen az álomkerted, házad?

Az álomkert már készül.:) Hogy milyen lesz arról itt írtam bővebben: Örömök kertje  aminek a nevében is benne van, hogy nem is az a fontos hogy milyen, a lényeg, hogy mindenképpen örömünket leljük benne és egy-egy fárasztó nap után legyen hol megpihenni, relaxálni. Mivel a nagyobb munkálatok csak most kezdődnek, amiről mindenképpen szeretnék majd beszámolni nektek, így remélem nem csak én hanem Ti is örömötöket lelitek majd benne, netán kedvet kaptok egy kis kertészkedéshez. 😉

Az álomház egyértelműen a Ház franciaablakkal, aminek a kiválasztásánál nagyon fontos volt, hogy múltja legyen, de a mai “igények” szerint a mi életformánkhoz lehessen szabni. Így lassan két év távlatából azt hiszem ki merem jelenteni, hogy bár rengeteg buktatója volt, de minden belefektetett munka megérte. Hogy honnan indultunk, arról ITT tudtok bővebben olvasni. Már csak a képek miatt is érdemes belelapozni, mert rajtam kívül senki nem hitte, hogy valaha ház lesz belőle.:)

Mayerné Répási Adrienn: Ha választhatnál, melyik épületet dekorálnád át, virágoztatnád át?

Konkrétan nincs egy ilyen épület, de annak nagyon örülnék, ha az épületek nagy része minden tavasszal virágba borulna, hiszen már ezzel is sokkal barátságosabb arcukat mutatnák.

Mayerné Répási Adrienn: Milyen fogadtatása volt a könyvednek?

Az olvasóim körében mindenképpen sikeres volt, viszont azt tudni kell, hogy rajtam kívülálló okokból a tervezet időpontnál két évvel később jelent meg és sajnos ez egy éppen “trendi” kézműves technika  esetén nagyon hosszú idő. Ma már biztosan okosabb lennék és erre odafigyelnék.

Tóth Andi: Írnál-e újra könyvet?

Igen mindenképpen, de a saját tempómban a saját feltételeim szerint.:)

Anett Netti: Mi a kedvenc időtöltésed? Mi az ami nélkül nem tudnál élni?

Egyértelműen a kert.:) Minden amit az elmúlt hét évben a válásom után tettem, az ennek a mostani helyzetnek (kertes ház nagy kerttel) az előzménye volt. Azt hiszem én hosszú távon képtelen lennék kert nélkül élni, olyannyira, hogy még a balkonomat is “befüvesítettem” és dézsa tavam is volt, annyira hiányzott a kert. Ott kezdem és ott fejezem be a napot. És bár nem vagyok kertész, a kedvenc mottóm is a kerthez köthető: “Kertész legyen ki boldogságra vágyik”. Ez egy ősi kínai mondás, amit még kislány koromban olvastam egy könyv bevezető szövegében és a mai napig meghatározza az életemet.

Manuéla Czuczi: Van kedvenc bejegyzésed, ami örök kedvenc? Vagy esetleg olyan amit visszanézve nem tartasz elég jónak?

Örök kedvenc nincs, olyan viszont van amit ma már nem tartok elég jónak, de ez a fejlődés/változás része. Úgy gondolom az életünk folyamatos változások sorozata és ahogyan mi is változunk, úgy változik velünk együtt a blogunk is, de ez egyáltalán nem rossz, sőt…

Hujber Zsuzsanna: Van-e olyan ország, ahol el tudnád képzelni az életed?

Akik a kezdetektől követik az oldalaimat talán emlékeznek rá, hogy Hollandia egy időben nagy kedvencem volt (több posztot is szenteltem neki) egy nagy szerelemnek köszönhetően.:) Ma már egy picit reálisabban látom a dolgokat, ennek ellenére azt mondom talán Hollandiát választanám, ha most kellene költöznöm. Nagyon szeretem a Holland mentalitást, az életfilozófiájukat, de az időjárás, a táj már kevésbé tartozik a kedvenceim közé.

És itt jön a nem most, azaz a jövő, mert ha a nyugdíjas éveimre gondolok (40 felett repül az idő) akkor mindenképpen Olaszországot választanám.:) Imádom a konyhájukat, a “nyugdíjas” mégis temperamentumos mentalitásukat na és persze az olasz klímát.

Mégegyszer köszönöm nektek a kérdéseket és ha továbbra is szeretnétek velem “találkozni” a blog facebook oldalához ITT tudtok csatlakozni. 😉

Képek: EnArt Design by Tóth Enikő

Szeretettel,

Eni

 

 

 

 

 

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

%d blogger ezt szereti: