Örömök kertje, avagy az otthoni medence dilemmája?

Többször írtam már arról, hogy számomra a kertépítés nem ér ott végett, hogy a kertet befüvesítjük, tujával körbe ültetjük, jó esetben pedig még néhány évelő ágyást is kialakítunk.

A kert, illetve a kertépítés folyamata akkor fejeződik be (bár tudjuk, egy kert sosincs igazán kész) ha tavasztól késő őszig a lehető legtöbb időt kint tudjuk tölteni a szabadban. Kertünk kényelméhez kialakítása is hozzájárul, azaz ha jól csináljuk, amolyan második „nappaliként” funkcionál ahol a család összes tagja egyaránt jól érzi magát.

De nézzük mire is gondolok pontosan, Illetve mik azok az alternatívák amitől egy kertben igazán jól érezzük magunkat. Persze ez elsősorban attól függ, kit milyen kerti tevékenység kapcsol ki igazán. Ha csupán pihenésre vágyunk, egy árnyékos kis kerti zug pont ideális számunkra. Ha szeretünk főzni miért ne tehetnénk ezt a szabadban? Ez esetben egy grillező a számunkra ideális megoldás.…..

És miért ne lehetne akár egy medencénk a kertben, ha minket a pancsolás netán az úszás kapcsol ki igazán. Megmondom őszintén, engem idén ez foglalkoztat leginkább ezért alaposan körbe jártam a témát és próbáltam a számomra legideálisabb megoldást megtalálni.

Így esett a választásom a Polimedence által épített kerti medence egyik típusára, amely a képen is szerepel.

Mini vízi paradicsom.

Ami számomra fontos volt elsősorban a minőség és az ár érték arány. Erre garancia, hogy a cégnek több éves múltja van a Magyar piacon,  és e mellett a gyártás is Magyarországon történik. Így véleményem szerint mindenképpen ezzel a termékkel járok a legjobban. Többféle méretben, akár egyedi elképzelések alapján is igazán változatos alakzatokban beszerezhető. Így nem volt könnyű dolgom, de végül sikerült megtalálnom a számomra legmegfelelőbb kerti medence típust. Ez esetben persze nem csak a pénztárcánkat kell nézni, hanem a család igényeit is. Nyilván egy háromgyermekes családnak vagy az úszás szerelmeseinek nem az általam kiválasztott kerti medence a megfelelő választás, de emiatt igazán nem kell aggódni. A cég már fent említett széles kínálatnak köszönhetően mindenki számára kínál alternatívát. Sőt nem csak medencét, hanem a karbantartáshoz és az állagmegóváshoz tisztítószereket, medence takarót és számos világítási megoldásra is remek alternatívákat találunk a cég kínálatában. Mind ezeket a termékeket megtekinthetjük és meg is vásárolhatjuk ha felkeressük a Polimedence honlapját vagy személyesen ellátogatunk a cég telephelyére.

Emellett az sem volt mellékes sőt, hogy ez esetben egy környezetbarát termékről beszélünk, ami a környezetvédelmi előírásoknak minden tekintetben megfelel! Nem bomlik, nem oldódik ki az anyaga a vízben, akár élelmiszer tárolásra is alkalmas. A Polimedence által forgalmazott műanyag medence ellenáll az UV sugárzásnak, fagyálló, hőálló és az élettartama minimum 15 év. Esetleges meghibásodás esetén ezt követően is könnyen javítható, felújítható. Aki esetleg el szeretné bontani, annak a medencéjét a cég átveszi és újrahasznosítja. Megmondom őszintén ennek nagyon megörültem, hiszen a környezetvédelem kiemelten fontos számomra.
A kerti medencék speciális acélmerevítéssel készülnek, hogy ne kelljen a helyszíni telepítés során betonból építeni az oldalfalakat. Ennek köszönhetően, mintegy 48 órán belül elkészül a teljes kivitelezés. Továbbá nem elhanyagolható a kert megóvása szempontjából sem ami tudom, hogy nagyon sok kerttulajdonos számára nagyon fontos, főleg egy már szépen megépített növényekkel betelepített kert esetében. Ennek a technikának köszönhetően könnyebb az esetleges későbbi javítás is (nem kell betont feltörni) illetve a telepítést követően a lehető legrövidebb időn belül használatba vehetjük a már elkészült medencénket.

Bár most még időben vagyunk, de ha valakinek akkor jut eszébe, hogy medencét szeretne építeni mikor már tombol a kánikula, akkor ebben az esetben kiemelten fontos a gyorsaság, ami a cég egyik vonzereje. Miután kiválasztjuk a nekünk tetsző műanyag medencét a termékoldalukon e-mail en, személyesen vagy akár telefonon is kérhetünk ingyenes árajánlatot, melyre a cég 48 óra leforgása alatt válaszol. Ezután a medence építés előtt még egy ingyenes helyszíni felmérés következik annak érdekben, hogy pontos és precíz árajánlatot kapjunk. A műanyag medence gyártása mindösszesen 1-2 napot vesz igénybe, ezt követi a helyszíni telepítés. A helyszín előkészítése után behelyezik a választott medencét, amit a terep rendezése és a medence vízzel való feltöltése követ.

Akik esetleg velem ellentétben már kész kerttel rendelkeznek (nálam az idén aktuális, így posztokban nem lesz hiány) nekik sem kell aggódniuk, mert a cég szakemberei „küldetésüknek” tekintik a már meglévő kert megóvását. Ez lássuk be egy több éves, beállt kert esetében egyáltalán nem elhanyagolható szempont!

A cég azzal is kedveskedik ügyfeleinek, hogy a szezon végén munkatársai tájékozódnak, hogy az általunk megvásárolt termék minden szempontból megfelelt e elvárásainknak. Emellett egy szakmai blog is rendelkezésünkre áll, ahol szükség esetén mi is tájékozódhatunk és az esetlegesen felmerülő kérdéseinkre választ kaphatunk.

Ugye milyen jól hangzik?:)

Végül pedig egy kis képes ízelítő a cég eddigi munkáiból, amivel engem végképp meggyőztek. 😉

Éjjeli fények.
A ház stílusához hangolva.
Az úszás szerelmeseinek.

Végül a cég Facebook oldalán is érdemes körülnézni, ahol még több izgalmas információt és rengeteg ötletet találunk. Ez is megkönnyíti számunkra a döntést, hogy mi alapján válasszuk ki medencénket és hogyan tartsunk rendben, hogy minél hosszabb ideig örömünket leljük benne.

Képek forrása: Polimedence

Elérhetőség: PoolMood Kft.
1185 Üllői út 638.

Email: info@polimedence.com

Eni,

EnArt Design by Tóth Enikő

 

 

 

 

 

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

%d blogger ezt szereti: