Az én balkonom. Utolsó képek!

Ma reggel limonádét készítettem a fiúknak, citromfűvel, narancs ízű mentával és sztiviával. Ezeket természetesen mind a balkonomon ” szüreteltem “, szerencsére tavasz óta szép nagyra nőttek, sok más fűszernövénnyel együtt. Miközben szedtem eszembe jutott, hogy készítek néhány képet, immár az utolsókat. Furcsa érzés volt, az egyik szemem sír, a másik nevet. Hiszen minden ami itt található, azt én hoztam létre egyedül, szinte a nulláról újrakezdve az életemet. Ez egyféle terápia is volt, amolyan belső utazás, mialatt igazán felnőttem, megtanultam felelősséget vállalni a gyerekeimért és magamért. Furcsa, hogy még családban él az ember, az egy egészen ” más ” állapot.
És persze ” nevetek ” is, hiszen most megint egy új élet kezdődik, reméljük zökkenőmentesebb és nyugodtabb, és ha mindenen túl leszünk, akkor nem győzitek nézegetni a képeket az én kertemről:)
Lesz munka bőven, de persze ezt nem bánom:)
Szóval jöjjenek az utolsó képek:

A legújabb szerzemény, tele virággal és apró eperszemekkel, amik remélem hamarosan beérnek:)
A tavaszi csüngő eper, ami ugyan nem terem folyamatosan, viszont újabb és újabb hajtásokat növeszt, amiket ősszel már lehet szaporítani.

 Ezen kívül van még egy Olaszországból hozott giga levelű eper, ami éppen virágzik, csak elfelejtettem lefényképezni(: Szóval eper fronton azt hiszem jól állok:) Kíváncsi leszek, hogy kiültetve melyik lesz az igazi befutó? Érdekes módon ízre eddig a rózsaszín virágú a legfinomabb.

Egy újabb jó hír, a virágzó Calamondin. Még a citromot, ami elvileg könnyebben nevelhető, semmilyen módon nem tudom virágzásra bírni, ez az apró bokrocska folyamatosan terem és virágzik:)
Egy újabb szerzemény, igaz lassan nem férek ki a teraszra:) Aloé Vera, ami igazán jól tűri a gyűrődést, és csípések égések esetén nagy hasznát vesszük! Én úgy gondolom minden háztartásban érdemes legalább egy tövet nevelni, hiszen semmilyen különleges igénye nincs.

Onnan ahonnan ez a tő származik, ( köszönet érte a Tihany Gyöngye Villa tulajdonosának ) hazakerült még egy kis füge sarj is, ami szerencsére minden félelmem ellenére úgy néz ki beállt. Fényképet viszont még nem mutatok róla, mert egy egész bejegyzést szánok neki, ehhez viszont egy kis kutató munkára lesz szükségem, mert az anyatő Illyés Gyuláé volt. Ugye, hogy milyen kicsi a világ?:)

Természetesen virágok is vannak:) Ez a leander nagyon hálás, tavasz óta folyton hozza a virágait, és szerencsére a tetvek is elkerülik, ami a leander esetében nem elhanyagolható tényező!
És a folyton virágzó balkonláda, ami egy igazi vegyes kavalkád, csupán a színek összhangjára figyeltem mikor beültettem.

Természetesen, mutathatnék még lila csili paprikát, levendulát, rozmaringot……… hiszen az erkély mint említettem tele van, de akkor ennek a bejegyzésnek nem lenne ma vége:)
De azt hiszem ennyiből is kiderül, ha van kedvünk, türelmünk és elég elszántak vagyunk, egy csupán 3 nm-es balkonon is ” csodákat ” művelhetünk. 
Hát ezek voltak az utolsó képek……….
Remélem a bevezetőben írt kis kitérőt elnézitek nekem, és velem együtt várjátok milyen is lesz az a bizonyos kert. Annyit elöljáróban elárulok róla, hogy egy kastély főkertészéé volt, de azóta már sajnos ” feldarabolták “, így nekünk csak egy nagyon kis rész jut, és persze sokat vesztett hajdani fényéből is.
Eni

További elérhetőségeim, ahol megtaláltok: Kreatív Kert – Kreatív Otthon facebook oldal: https://www.facebook.com/kreativkert 
Intermas  E. E. Kft. facebook oldal:
Intermas E. E. Kft. youtube csatora: http://www.youtube.com/user/IntermasKft
A képek a Kreatív Kert – Kreatív Otthon tulajdonát képezik megosztásuk csak linkkel együtt lehetséges!

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

%d blogger ezt szereti: