A nagy festékteszt. ASCP kontra vízbázisú zománcfesték.

Tegnap este csupán néhány képet töltöttem fel a facebook oldalamra, ami sokak kíváncsiságát felkeltette, ezért most lássuk a részleteket, de előtte felfedem a festéket! Persze csak a dobozát, a részleteket a leírásokban megtaláljátok:)

A várva várt festék.

Gondolom a sima zománcfestéket senkinek nem kell bemutatnom, aki dolgozott már vele, azt is tudja, hogy ha ilyet használunk ( márkától függetlenül ) mi az eljárás menete. Csiszolás, alapozás legalább kétszer, zománcfesték felvitele minimum szintén kétszer és már készen is vagyunk:) Na ez az ami nem megy olyan gyorsan, és a türelmetlen emberek mint én is, nem nagyon szeretik ezt a macerát. De eddig nem nagyon volt más alternatíva, így hát ezt használtam, és így történt, hogy egy könyvespolc akár napokig készült.
Majd egy napon egy kreatív festőtanfolyamon megismerkedtem Biával ( http://bluerdesign.hu/blog/ ) és az ASCP-vel. Ez egy speciális festék, de erre részletesebben nem szeretnék kitérni, hiszen Bia  illetve Enikő ( http://www.nemiskacat.hu/category/blog ) oldalán minden fontos információt megtudtok róla. Ők már nagyon járatosak ennek a festéknek a rejtelmeiben.
Én csupán a saját tapasztalataimat szeretném megosztani veletek, mert hát természetesen iszonyú kíváncs természetem lévén én is rendeltem belőle:) Hogy hol, arról majd egy picit később. Persze előtte jó sokat bújtam a netet és böngésztem Bia és Enikő oldalát.
Két ” tesztalanyom ” volt, egy régi kopott cserép, és egy barna képkeret amit nem szerettem.
Akkor lássuk mire jutottam velük:

Egy régi koszos cserép, amit csupán letöröltem, és most jön a lényeg: mindenféle csiszolás alapozás nélkül átkentem EGY réted ASCP-vel.
Ugyanezt szerettem volna kipróbálni ezen a képkereten, egy hagyományos vízbázisú festékkel.
Ez történt a cseréppel, ami ASCO-vel lett festve, ami ma már a helyén áll és már csak azt kell kitalálnom kapjon-e valamilyen plusz díszítést? Nem vacakoltam, nem kapott második réteget, a színe így tökéletes ahogy van.
És így áll a képkeret egy nap után HÁROM réteg zománcfesték felhordása után. Azt hiszem nem kérdés, hogy ennek a befejezése nem egy fél órás meló lesz(:

Természetesen az ecsetek teljesen egyformák voltak, tehát a két festési mód semmiben nem különbözött a festéken kívül, de azt hiszem ez a különbség szemmel látható. Természetesen a képkeretet is meg fogom mutatni, talán holnap estére elkészül.
És még egy nagyon fontos dolog amiért én mindenképpen ki szerettem volna próbálni ezt a festéket, az az, hogy gyakorlatilag bármire festhetünk vele mindenféle előkészület nélkül. Nem véletlenül teszteltem egy koszos cserépen. És még valamin, egy textil darabon, mert igen ez a festék ott is megállja a helyét, ami számomra elképesztő. Erről már videót mutattam a facebook oldalamon, de most természetesen ki is próbáltam.

Azt hiszem a kép önmagáért beszél, eltekintve attól, hogy a nagy kapkodásban elfelejtettem kimosni a sablont(: De mint mindent ezt is ki kell tapasztalni és gyakorolni kell. Én azt hiszem ez a sikerélmény titka!

És, hogy hol tudtok hozzájutni?
https://www.facebook.com/notes/nemiskacat/annie-sloan-chalk-paint-fest%C3%A9k-rendel%C3%A9s/605101602887936
Remélem Enikő elnézi nekem, hogy betettem ide ezt a linket, ami azért is hasznos, mert ezen keresztül nagyon sok fontos információt tudtok meg erről a festékről.

További elérhetőségeim, ahol megtaláltok: Kreatív Kert – Kreatív Otthon facebook oldal: https://www.facebook.com/kreativkert 
Intermas  E. E. Kft. facebook oldal:
Intermas E. E. Kft. youtube csatora: http://www.youtube.com/user/IntermasKft
A képek a Kreatív Kert – Kreatív Otthon tulajdonát képezik megosztásuk csak linkkel együtt lehetséges!

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

%d blogger ezt szereti: