Az elegancia és a luxus képviselői.

Mint tudjátok kínálatunkban konzolasztalok igen széles választékát találjátok, ami egykoron az elegancia és a luxus egyik képviselője volt. Így úgy gondolom itt az ideje egy picit “beszélni” a funkciójáról és kideríteni miért is van csupán két lába a klasszikus konzolasztalnak?

Eredetileg ezek a berendezési tárgyak a falnak támaszkodtak, önmagukban nem tudtak megállni. Éppen ezért szélesek, de kis mélységűek voltak. A két láb lehetővé tette, hogy egy keskenyebb előszobában is elférjenek.

A szó maga a konzol (tartó) szóból ered, ami olyan tartószerkezet melynek egyik vége szabadon áll a másik pedig fixen a falhoz van rögzítve

XIV. Lajos (Napkirály) megrendelésére készült olyan konzolasztal ami elsősorban az eleganciát tükrözte és nem  kifejezetten használati tárgyként funkcionált. Ezeknek a tárgyaknak az elsődleges funkciója a terek díszítése volt.  Elsősorban a kisebb helyiségekben ( előterek, folyosók ) kapott helyett ahol központi szerepet játszott, a felette elhelyezett tükrökkel együtt, amik szintén a fényt a pompát képviselték amellett, hogy a teret is nagyobbították.

Ezek a bútorok később szerepet kaptak a hálószobákban, szalonokban akár nagyobb előterekben is. A terek kifejezett díszítő elemei lettek. Kezdetben fából készítették (amit mi is megtartunk) és az ívelt lábbak díszítőmintákkal látták el. Igyekeztek oly módon elhelyezni, hogy felhívja magára a figyelmet. Eleinte akár nagyobb méretű szobrokat is tartottak rajtuk. A korabeli “lakberendezők” ezzel vitték be a finom eleganciát a lakóterekbe, ez játszott szerepet a készítésükbe.
Amikor elhatároztunk, hogy konzolasztalokat szeretnénk gyártani, szintén ez a cél ( elegancia, luxus ) lebegett a szemünk előtt.
Ezek az asztalok minden esetben kézzel készülnek,  sokszor a színek is egyedi kívánság szerint, ezért nincs két teljesen egyforma darab, ami szintén nagyon fontos számunkra.
Egy kis ízelítő, bár mint említettem a lehetőségek tárháza  végtelen és a végeredmény minden esetben többszörös egyeztetés után születik meg.
Ezüst konzolasztal faragással, gyönyörűen megmunkált lábakkal. És egy kis érdekesség, még az arany a királyok féme, a királynőé az ezüst. Na mit gondoltok nálam milyen színű kiegészítők vannak? Na jó ez csupán a véletlen műve. 🙂
 
Mivel a fehér a mai napig sokak kedvence, ez a szín sem maradhatott ki a kínálatunkból. Természetesen ugyanolyan szép faragott lábbal és k faragott dísszel készül.
Szeretjük az apró részleteket és a dekorációról is minden esetben mi magunk gondoskodunk. Ezen a képen igazán szépen látszik, hogy milyen aprólékos munkával készülnek ezek a termékek és milyen szépen megmunkáltak az asztalok lábai.
A fekete szín is újra hódit a lakberendezésben, ehhez az asztalhoz egy ugyanilyen színű kandalló is készült, de erről majd egy másik posztban. 🙂
Apró részletek, ha nincs más kéznél egy képkeretbe helyezett szalvéta és egy éppen használatban lévő parfüm is megteszi. 🙂
Egyedi igény alapján készült ez az egyszerű, de annál bájosabb paliszander színűre pácolt asztal.
Erre az asztalra egy mindenképpen valamilyen természetes mégis mutatós dekorációt szerettünk volna, így készült ez a tulipán csokor, melynek a részletes leírását a Golden Harmony lakberendezési magazin tavaszi lapszámában olvashatjátok.
Egyik legújabb kedvencünk ez az arany színű asztal, ami talán a legjobban tükrözi a luxus és az elegancia szó jelentését.
És végül, de nem utolsó sorban egy kakukktojás.:) Egy négylábú pezsgőszínű asztal, ami formáját tekintve ugyan letisztult, mégis elegáns ami az egyedileg kevert színének köszönhető.

Ha tetszett a bejegyzés és naponta szeretnél velem “találkozni” a blog facebook oldalához ITT csatlakozhatsz sőt már a nemrég induló Fotóskellékek és dekorációk by EnArt Design oldalon is megtalálsz, amihez pedig ITT tudsz csatlakozni.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a friss posztokról, ötletekről ne felejtsd el bekapcsolni a követés funkciót, azon belül pedig beállítani a megjelenítés elsőként!!! ( így tuti nem maradsz le a friss posztokról, akciókról, eseményekről ) illetve feliratkozni a blogra, hogy garantáltan eljussanak hozzád a legfrissebb bejegyzések.

Ha tetszett a bejegyzés megköszönöm, ha másokkal is megosztod.  ?

Szeretettel,

E. és L.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

%d blogger ezt szereti: