A fagyöngy legendája.

Egyszer réges-régen a házasság, a szerelem istennője, Frigg – kinek neve kedveset jelent – gyermeket szült Odintól. A fiúgyermek, Baldr a fény és a tisztaság istene lett. Frigg egy éjszakán álmot látott, amelyben elragadta a halál imádott fiát, a Földre sötétség borult, és minden az enyészeté lett. A kétségbeesett anya azonnal rohant a vízhez, a levegőhöz, a tűzhöz, a földhöz, minden állathoz és növényhez, és a szavukat vette, hogy nem ártanak gyermekének. Egyetlen növényről feledkezett meg: a fagyöngyről.
A gyermek felnőtt, és sebezhetetlennek tűnt. Loki, a viszály istene azonban valami úton-módon rájött, hogy Frigg elfeledte a hűségéről biztosítani a fagyöngyöt.
Egy délután, mikor az istenek játékkal múlatták az időt, Loki Hod, a vak isten kezébe adott egy fagyöngyből készült dárdát. Hod megsebesítette vele Baldrt, aki azonnal összeesett. Elszomorodott Frigg, s lehulló könnyei fehér bogyókká változtak a fagyöngyön.
Amíg a fagyöngy alatt kesergett, megcsókolta valaki. Frigg feltekintett, és így szólt: „A fagyöngy soha többé nem okozhat szenvedést senkinek! Mindenki, aki alááll, lehetőséget kap, hogy a szeretetéről tanúbizonyságot tegyen – egy csókkal.”

Így egyetlen nő sem utasíthatja vissza a fagyöngy alatt a csókot. De ha a fagyöngy alatt mégsem csókolják meg, a következő évben felesleges házasságról álmodoznia, mert tervei nem válnak valóra.

Ez tehát a legenda, de nézzük mi mindenre használhatjuk még a fagyöngyöt, ha nem “csupán” csokorba felkötve szeretnénk vele otthonunkat díszíteni.

 

Ezeknek a mesés dekorációknak nagy része, még karácsonyig biztosan elkészül, de egy dolgot nem szabad figyelmen kívül hagynunk. Bár a fagyöngyöt az orvoslásban is használják, a növény egyes részei erősen mérgezőek, ezért ahol kisgyermek, kisállat is van a lakásban,  alternatívaként.válasszunk inkább élethű selyemvirágot.

Egyéb karácsonyi ötleteimet az alábbi linkekre kattintva találod: Villámgyors karácsonyfadíszMadárkarácsonyIKEA karácsonyCsináld magad, úszógyertyaAdvent a kertben.

Ha tetszett a bejegyzés és naponta szeretnél velem “találkozni” a blog facebook oldalához ITT csatlakozhatsz.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a friss posztokról, ötletekről ne felejtsd el bekapcsolni a követés funkciót, azon belül pedig beállítani a megjelenítés elsőként!!! ( így tuti nem maradsz le a friss posztokról, akciókról, eseményekről ) illetve feliratkozni a blogra, hogy garantáltan eljussanak hozzád a legfrissebb bejegyzések.

Ha tetszett a bejegyzés megköszönöm, ha másokkal is megosztod.  ?

Forrás: NLCAFÉ, Pinterest

Jó ötletelést!

Eni

 

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

%d blogger ezt szereti: