Csináld magad, GRINCSFA.

Talán még éppen időben bepötyögőm ezt a posztot ahhoz, hogy Te magad is el tud készíteni a saját cuki grincsfádat.

Na de előbb ejtsünk pár szót arról, mi is ez az új őrület, amiért mostanában mindenki oda van?

Létezik egy varázslatos város, amely csak egy hópehelyben létezik. Itt él a Who család akik imádják az ünnepeket. legfőképpen a karácsonyt. Egyvalakinek azonban sem az ünnepek, sem a Karácsony nem tetszik. Ő a GRINCS a galád, rosszindulatú szörnyeteg, aki a város fölött magasodó Kobakhegyen él önkéntes száműzetésben és egyszer és mindenkorra véget akar vetni a nagy éves hajcihőknek, amikor mindenki boldog, kivéve Ő. Cindy, a család legkisebb tagja úgy gondolja, nem helyénvaló dolog, ha a szeretet ünnepét a Grincs magányosan tölti, így meghívja magukhoz ebédre. A botrányba fulladt vendégjárás után a Grincs egy az egyben ellopja a karácsonyt……

A teljes mesét ha netán kedvet kaptatok, ITT tudjátok megnézni, az én régebbi posztomat pedig, ITT találjátok.

Ezt a “gonosz ( na jó nem is olyan gonosz, de nem lövöm le előre a poént, hátha van aki nem ismeri még a mesét ) kis manót formázzuk meg, mikor elkészítjük a saját grincsfánkat.:)

Hozzávalók:

  • seprű zanót, legalább 2-3 köteg, ha szép dús fácskát szeretnénk
  • egyéb tűlevelű örökzöld
  • közepes méretű cserép
  • oázis
  • kötöző drót
  • ragasztó pisztoly
  • termések
  • apró dekorációk

Elkészítés menete:

Az oázist áztassuk be, majd méretre vágva helyezzük a cserépbe. A zanótót ( óvatosan dolgozzunk vele mert mérgező ) szedjük kisebb ágakra, majd a végeit metsszük be, hogy magába tudja a szívni a vizet. Sokan gipsz alappal dolgoznak, én ezt nem ajánlom, mert ha nem kap elegendő vizet, hamar elszárad és csúnya lesz. Válogassuk külön a zanótót, majd a kisebbeket szurkáljuk középre a cserépbe helyezett oázisba, ahogy haladunk kifelé, úgy használjuk fel az egyre hosszabb ágakat. Így lesz középen szép duci és jó magas a fácskánk. Mikor ezzel készen vagyunk, alul tekerjük egyszer körbe a drótót, majd jó szorosan dolgozzuk el. Ezután egyik kezünkkel erősen tartva a fát a másikkal spirálisan tekerve a drótót haladjunk felfelé, egyre szorosabban, sűrűbben tekerve a drótót. Amint a végére értünk a drót végét dolgozzuk el, és “formázzuk” meg a fát. Ezután ( vagy még a zanóttal együtt, kinek hogy tetszik jobban ) szurkáljuk bele a cserépbe a méretre vágott fenyő ágakat. Most következik a dolog könnyebbik része a díszítés, ( termések, díszek felragasztgatása ) aminek gyakorlatilag csak a fantáziánk szab határt. Van aki spirálisan körbe tekeri szalaggal, van aki izzó sort teker rá…. Egy dologra azonban figyeljünk nagyon, a kevesebb néha több, ebben az esetben is igaz. Ha minden dísz a helyére került, már csak egy dolgunk maradt, a végére egy helyes kis csengettyűt ( ez a klasszikus megoldás ) vagy egy általunk kiválasztott díszt kötözzünk fel, hiszen ez szimbolizálja a grincs bojtos sapkáját.:)

Egy kis képes kedvcsináló:

A végére már csak egy jótanácsom maradt, az ünnepi készülődésben, ne felejtsük el meglocsolni az így már igazán cuki fácskánkat, ami egészen biztosan nem lopja el a karácsony varázsát. 😉

Egyéb karácsonyi ötleteimet az alábbi linkekre kattintva találod: Villámgyors karácsonyfadíszMadárkarácsonyIKEA karácsonyCsináld magad, úszógyertyaAdvent a kertben.

Ha tetszett a bejegyzés és naponta szeretnél velem “találkozni” a blog facebook oldalához ITT csatlakozhatsz.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a friss posztokról, ötletekről ne felejtsd el bekapcsolni a követés funkciót, azon belül pedig beállítani a megjelenítés elsőként!!! ( így tuti nem maradsz le a friss posztokról, akciókról, eseményekről ) illetve feliratkozni a blogra, hogy garantáltan eljussanak hozzád a legfrissebb bejegyzések.

Ha tetszett a bejegyzés megköszönöm, ha másokkal is megosztod.  ?

Jó munkát!

Eni

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

%d blogger ezt szereti: