Négy évszak vidéken.

Avagy egy könyv, amit nem elég egyszer elolvasni!:)

Akik ismernek tudják, hogy a ház és a kert mellett az egyik nagy szenvedélyem az olvasás. Egy-egy könyvet akár egy éjszaka alatt is képes vagyok “kivégezni”. Igen ám, de ezt a könyvet nem elég egyszer elolvasni. Hogy miért? A posztból többek között ez is kiderül. 😉

Mikor először a kezembe vettem a Budapest-Székesfehérvár vonalon egy szuszra “áttanulmányoztam”, és már fejben ötleteltem is mi mindent fogok belőle megvalósítani mint frissen vidékre költöző.

Vidéki idill.

Persze az első benyomás csupán a képek alapján született meg, de már ekkor tudtam, hogy szó szerint kincset tartok a kezemben. Hogy miért? Mert ez a könyv egyszerre kerti kalendárium, szakácskönyv és rengeteg DIY (csináld magad) ötlet is megtalálható benne, mindez romantikus köntösbe “csomagolva”.

A romantika elmaradhatatlan kellékei, a napfelkelte és a levendula.:)

Miközben olvastam, nem csak folyamatosan ötleteltem, hogy mit hogyan fogok megvalósítani, saját gyerekkorom emlékei is előtörtek belőlem. Szinte hátborzongató volt a hasonlóság és a felismerés, hogy bizony milyen szép gyermekkorunk is volt. Mennyire élveztük a vakációkat vidéken. Eközben azon is elgondolkodtam, hogy bizony a mi gyerekeink már egy teljesen más világba fognak felnőni, hacsak nem próbálunk meg a gyökereinkhez visszatérni és átadni nekik mindazt amire még halványan emlékszünk. Persze ehhez nekünk magunknak is változtatni kell az életmódunkon és a felfogásunkon. A könyv ebben is nagy hasznunkra lesz, a sok-sok hasznos ötletnek köszönhetően. Csak néhány példa: megtanulunk komposztálni, talajt “takarni”, bio növényvédő szereket készíteni, zöldtrágyázni és belemélyedhetünk a növénytársítások rejtelmeibe….évszakról-évszakról végighaladva az aktuális teendőkön.

Őszi csendélet, ami a látszat ellenére bizony vidéken nem jelent egyet a pihenéssel.

Közben a néphagyományok is felelevenedek, elmélyülhetünk a bútorfestés, varrás, kárpitozás rejtelmeibe…. Nem is beszélve a már említett receptekről, amik miatt szintén évszakról-évszakra érdemes elővenni a könyvet és elkészíteni egy-egy ínycsiklandozó receptet.

Bútorok melyek egy kis festék segítségével keltek életre.
Transzfer technikával és rózsavirágokkal díszített párnák, mely technikákat szintén elsajátíthatjuk a könyvből.
A számtalan recept egyike, amikért időről időre érdemes fellapozni a könyvet.

A könyv amellett, hogy romantikus szálon fut, vicces történetekben sincs hiány, de nem szeretném lelőni a poént, így maradjon csak titok Jóska bácsi igen hatékony fűnyírójának titka.:) Mint ahogyan az a téli este is, amikor hősnőnk átsétál a szomszédba egy tányér frissen sült tepertős pogácsával. 😉

Egy téli este amikor valami elkezdődik……

Ha kíváncsivá tett az ajánló, a Négy évszak vidéken című könyv Facebook oldalához ITT tudsz csatlakozni, ahol további érdekességek mellett a könyvet is megrendelheted. 😉

Tetszett a bejegyzés? Esetleg naponta szeretnél velem “találkozni”? Akkor az EnArt Design by Tóth Enikő  facebook oldalához ITT  tudsz csatlakozni.:)

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a friss posztokról, ötletekről ne felejtsd el bekapcsolni a követés funkciót, azon belül pedig beállítani a megjelenítés elsőként!!! Így egészen biztosan nem maradsz le a friss posztokról, program ajánlókról. 😉

Képek forrása: Négy évszak vidéken, melyek a kiadó kizárólagos tulajdonát képezik, megosztásuk csak a kiadó engedélyével lehetséges!

Szeretettel,

Eni

 

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

%d blogger ezt szereti: